News

Vițelul mutant care a uimit o comunitate. Ce spun oamenii de știință despre cum arată vietatea – Foto

22.08.2020 | 16:35
Vitelul mutant care a uimit o comunitate Ce spun oamenii de stiinta despre cum arata vietatea  Foto
ADVERTISEMENT

Un vițel născut cu două capete a șocat fermierii dintr-un sat din sud-estul Chinei. Vițelul mutant are două capete, două urechi, două guri și patru ochi, scrie Daily Mail.

Vițelul a fost filmat în satul din provincia Guizhou, ținutul Dejiang, la o zi după naștere.

Vaca l-a fătat sâmbăta trecută, după un travaliu care a ținut șapte ore, a relatat proprietara, cunoscută în sat sub numele de mătușa Zhang.

ADVERTISEMENT

Ea a spus că, deocamdată, vițelul nu poate sta în picioare, dar bea lapte cu ambele guri.

Am trecut de 70 de ani și n-am văzut niciodată astfel de vacă până acum”, a declarat femeia pentru site-ul chinez Pear Video.

Vestea apariției neobișnuitului animal a atras atenția sătenilor care au năvălit în curtea mătușii Zhang să-l vadă. ”Acum că l-am văzut cu ochii mei, cred că e adevărat”, a spus o vecină.

ADVERTISEMENT

Animalul poate ajunge la maturitate

Un expert care a venit să examineze vițelul a ajuns la concluzia că animalul are un  singur esofag, dar ar putea să aibă patru coarne după ce va crește. El a adăugat că vițelul a suferit o mutație în timpul vieții intrauterne.

Expertul a spus că animalul este altminteri sănătos și are șanse să ajungă la maturitate.

Animalele cu capete suferă de policefalie, cuvânt care are origini grecești. Pentru animalele care au două capete pe același trunchi al corpului se mai folosește și caracterizarea de ”parapagus bicefalic”.

ADVERTISEMENT

Fiecare cap al animalului policefalic are propriul creier și își împart controlul asupra organelor și membrelor, chiar dacă structura specifică a legăturilor nervoase variază de la caz la caz.

Au fost raportate chiar și cazuri în care animalul mutant avea trei capete, caz în se spune că este vorba de parapagus tricefalic.

ADVERTISEMENT

Deși rare, cazurile de animale cu două capete sunt menționate încă din antichitate, iar cercetările științifice pe acest subiect au  început încă din secolul XIX

 

ADVERTISEMENT
Tags: