Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Vivi Răchită a observat ce a schimbat decisiv Gigi Becali la FCSB. „Doi închizători în fața apărării și libertate pentru Olaru”

Vivi Răchită a pus lupa pe FCSB, după ce roș-albaștrii s-au distanțat la 11 puncte în frunte SuperLigii. Fostul fundaș e impresionat de Gigi Becali.
23.01.2024 | 21:59
Vivi Rachita a observat ce a schimbat decisiv Gigi Becali la FCSB Doi inchizatori in fata apararii si libertate pentru Olaru
Vivi Răchită a observat ce a schimbat decisiv Gigi Becali la FCSB. „Doi închizători în fața apărării și libertate”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB pare să defileze spre primul ei titlu de campioană după 9 ani de secetă. În primul meci oficial din 2024, echipa lui Gigi Becali a spulberat-o pe UTA Arad și a primit laudele lui Vivi Răchită.

FCSB, lăudată de Vivi Răchită. Schimbările benefice pe care le-a făcut Gigi Becali

FCSB face un sezon de vis în SuperLiga. Are 11 puncte avans după 22 de etape față de urmăritoarele CFR Cluj și Rapid. Ba, mai mult, vicecampioana en-titre are cea mai bună defensivă din campionat, 20 de goluri încasate, dar și cel mai bun atac, 42 de goluri marcate.

ADVERTISEMENT

„Ce am observat eu la FCSB și de ce nu mi-am mai pus la bătaie licența pentru că Ferguson (n.r. – Gigi Becali) a schimbat două lucruri esențiale la FCSB. Acea încăpățânare de a ține cu orice preț jucători tineri în teren, fără să fie în formă, cum era Tavi Popescu anul trecut, l-a pus și căpitan…

Dacă se întâmpla asta și anul ăsta, că putea să îl bage pe Pantea, pe Radaslavescu, pe David Miculescu, pe Tavi Popescu, să îi bage că vrea bani. Nu a mai făcut asta. A schimbat strategia, joacă cu cei mai în formă, chiar dacă sunt jucători cu experiență.

ADVERTISEMENT

A doua schimbare. A schimbat sistemul. Nu mai joacă tiki-taka Barcelona, acel 4-3-3, cum ne spunea în fața Palatului, cu un singur mijlocaș defensiv, ca atacurile echipei adverse să vină direct pe fundașii centrali.

Acum joacă 4-2-3-1. Joacă cu Șut și Lixandru în fața fundașilor și i-a dat multă libertate lui Olaru. 75% face doar faza de atac și nu își mai irosește resursele pentru faza defensivă”, a declarat Vivi Răchită, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, emisiune care se vede exclusiv pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a dezvăluit cum va juca FCSB în atac

În cadrul aceleiași emisiuni, Gigi Becali a intervenit telefonic și a dezvăluit cum va arăta FCSB de la mijloc în sus. Cei trei fotbaliști de atac sunt bătuți în cuie la echipa pregătită de Charalambous și Pintilii.

„Deci Coman, Phelipe şi Băluţă sunt jucătorii care nu mai pot lipsi din echipă. Nu mai pot fi schimbaţi niciodată. Luis Phelipe e jucător adevărat, se joacă cu mingea, nu o pierde.

ADVERTISEMENT

Phelipe va juca în centru şi el se va duce stânga-dreapta, unde vrea el. Apoi o să schimbe. El va fi atacant. Asta e părerea mea. Mie aşa îmi place de el, să fie în centrul atacului. 

500%, să se ştie. Va fi Olaru şi Şut. Al treilea va fi Lixandru, probabil. Gata, i-am spus şase lui Rotaru. Şi panterele (Dawa, Ngezana), le-am spus 8. Nu ştim pe părţile laterale.

Între Tavi Popescu şi Luis Phelipe nu se mai pune problema acolo. Vedeţi cum e viaţa asta?”, a spus Gigi Becali la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT