News

Vivo ar putea lansa telefonul cu dronă integrată. Cum ar arăta conceptul unui smartphone unic pe piață

Vivo ar putea lansa un smartphone unic pe piață, care ar avea o dronă integrată în design
07.07.2021 | 18:55
Vivo ar putea lansa telefonul cu drona integrata Cum ar arata conceptul unui smartphone unic pe piata
Vivo ar putea lansa telefonul cu dronă integrată. Cum ar arăta conceptul unui smartphone unic pe piață. Sursa foto: LetsGoDigital, Sarang Sheth.
ADVERTISEMENT

Telefoanele mobile au ajuns pe un relativ platou în ceea ce privește dezvoltarea. Sunt doar un număr finit de opțiuni pe care le poți lua în calcul când vine vorba de designul unui telefon, spre exemplu, primul lucru pe care îl vede un potențial cumpărător.

Au apărut câteva modele de telefoane pliabile, însă n-au (cel puțin deocamdată) popularitatea dreptunghiurilor clasice. Acestea din urmă au ecrane mai mari, mai mici, mai înguste, poate trei, patru sau chiar cinci camere foto, însă situația rămâne cam aceeași.

ADVERTISEMENT

La interior, lucrurile se mai schimbă, însă într-un ritm din ce în ce mai lent, deoarece componentele sunt deja deosebit de performante, fie că ne referim la procesoare de ultimă generație sau la camere foto cu sute de megapixeli.

Ce-ar mai putea apărea pe un telefon ca să îl facă unic pe piață? Vivo s-a gândit la o soluție aparte, astfel că a brevetat un smartphone care conține o mini-dronă la interior. 

ADVERTISEMENT
Cum arată brevetul telefonului cu dronă de la Vivo.
Cum arată brevetul telefonului cu dronă de la Vivo.

Aceasta ar urma să fie ”parcată” chiar în interiorul telefonului și ar putea fi scoasă într-o manieră similară cu cea a S-Pen-ului dintr-un Galaxy Note.

Vivo și telefonul cu dronă integrată

Dacă telefonul va fi unul foarte gros sau dacă Vivo va reuși să producă un smartphone subțire chiar și în aceste condiții, asta rămâne de văzut. De fapt, mai important este dacă acest telefon va vedea vreodată lumina zilei.

ADVERTISEMENT
Vivo ar putea lansa telefonul cu dronă integrată. Sursa foto: LetsGoDigital, Sarang Sheth.
Vivo ar putea lansa telefonul cu dronă integrată. Sursa foto: LetsGoDigital, Sarang Sheth.

Companiile din acest domeniu sunt recunoscute pentru numărul mare de brevete exotice pe care le înregistrează. În aceste momente, telefonul cu dronă intră în această categorie, însă se poate transforma oricând în realitate.

Odată ce drona iese din telefon, utilizatorul va putea să o controleze chiar cu ajutorul smartphone-ului. Astfel, va putea să navigheze cu drona și va putea să realizeze fotografii și clipuri video.

ADVERTISEMENT

LetsGoDigital, alături de Sarang Sheth, au publicat câteva randări concept pornind de la brevetul înregistrat de Vivo.

Într-adevăr, un astfel de proiect arată foarte bine, însă evident, vorbim despre randări create în urma unui proiect care ar putea să nu se transforme niciodată în realitate.

Totuși, având în vedere că dronele au devenit foarte populare în ultimii ani, posibilitatea de a avea un dispozitiv de acest fel chiar în interiorul telefonului mobil este una foarte atractivă și care ar putea fi exploatată în viitor.

ADVERTISEMENT