Life

Ce spune Vlad Miriță despre diferența uriașă de vârstă față de soția sa: ”Nu e un avantaj”

Vlad Miriță a dezvăluit secretul relației cu soția sa, Maria, cu 16 ani mai mică decât el, dar și cum este în rolul de tată.
25.10.2023 | 13:00
Ce spune Vlad Mirita despre diferenta uriasa de varsta fata de sotia sa Nu e un avantaj
Vlad Miriță, dezvăluiri despre relația cu soția, Maria Natură. Foto-montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Vlad Miriță a făcut dezvăluiri în exclusivitate pentru FANATIK despre căsnicia cu Maria și fiul pe care îl au împreună, Iustin, în vârstă de 5 anișori. Cântărețul care va urca pe scena Sălii Palatului, pe 2 noiembrie 2023, în spectacolul Disney 100 a dat din casă și a spus dacă este incomodat sau nu de diferența mare de vârstă dintre el și femeia vieții sale.

Vlad Miriță, dezvăluiri despre relația cu soția și fiul său

Vlad Miriță a dezvăluit că fiul său s-ar putea să îi calce pe urme, căci are înclinații artistice. E devreme, însă, pentru a spune cu certitudine ce vrea să facă atunci când va fi mare, însă îi va oferi cu siguranță tot sprijinul de care micuțul va avea nevoie să facă exact ce își dorește.

ADVERTISEMENT

Cântărețul care a reprezentat România la Eurovision în anul 2008, alături de Nico, a spus, pentru FANATIK, cum se definește ca tată, dar și ce consideră că a moștenit Iustin de la fiecare din părinți. Miriță spune că poate fi autoritar atunci când situația o cere, dar știe și să îl răsfețe.

Cântărețul, prieten, dar strict, cu fiul său: „Probabil seamănă cu soția, că eu am fost foarte cuminte”

„Pendulez între a fi mai ferm, mai autoritar, pe ici pe colo – se pare că doar la mine ține treaba asta, în rest nimeni nu are autoritate în fața lui Iustin. Adică atunci când întrece măsura, mă impun.

ADVERTISEMENT

Până acolo, ne jucăm, suntem prieteni. Mama zice că îl răsfăț. Dacă eu zic că sunt autoritar iar mama zice că îl răsfăț, e clar că sunt undeva între. Iar de moștenit (râde)…. Nu știu cu cine seamănă, că e cam năzdrăvan.

Probabil seamănă cu soția, că eu am fost foarte cuminte. În rest, e destul de îndemânatic. Face chestii cu mâinile destul de complexe pentru vârsta lui și pricepe repede cum merg lucrurile.

ADVERTISEMENT

Adică dacă îi explici odată cum merge treaba, gata!, a prins-o. Are și înclinații muzicale. Are ritm, are ureche muzicală, reproduce melodiile, dacă îi plac, le reține. Deci, ar fi, așa, câte ceva de capul lui”, a dezvăluit Vlad Miriță, pentru FANATIK.

În urmă cu ceva timp, fiul lui Vlad Miriță a participat într-un clip de Crăciun, iar presa scria atunci că băiatul are veleități de actor. Ce spune artistul despre viitorul piciului? Miriță susține că, într-adevăr, Iustin are spirit și suflet de artist. De curând, i-a făcut un desen mamei sale, care a impresionat-o. Vlad spune că nu are pasiuni prea ieșite din comun, însă ce îi place foarte mult este să tragă cu arcul.

ADVERTISEMENT

Băiatul lui Vlad Miriță vrea să se facă militar, mai nou: „El e cu armele, cu arcul. Vânează prin curte”

„Are date și pentru partea muzicală și artistică. Are, să zicem, spirit, suflet de artist. De curând i-a desenat soției un desen: o scară iar în partea de sus erau cerul și soarele. I-a spus soției că i-a desenat o scară către cer. Ceea ce mi s-a părut foarte tare! Adică nu doar desenul în sine, ci și însemnătatea. O chestiune mai profundă, așa.

Altfel, el se face câte ceva în fiecare zi. Mai nou vrea să se facă militar. Avem un prieten de familie care e în cadrul armatei, au avut ei niște discuții și .. gata, pleacă militar. Vânător, militar, tot felul de nebunii. Cam ce se fac băieții, în general. Nu e nimic ieșit din comun. Nu vrea să se facă, de exemplu, astronom. El e cu armele, cu arcul. Vânează prin curte cu arcul”, a declarat Vlad Miriță despre fiul său, pentru FANATIK.

„Voi încerca să îl manipulez un pic, dar fără să îl forțez”

Cât despre clipul de Crăciun, a fost chiar dorința lui Vlad ca fiul său să apară, căci, îl cităm are ”o moacă simpatică”. „Mi-am dorit foarte mult să rămână filmulețul acesta cu el. S-a descurcat foarte bine. A durat un pic să înțeleagă ce rol are el acolo și cum vine aia, că nu sunt eu tatăl lui, că e actorul principal, Florin Coșuleț. Dar s-a descurcat bine.

Ăștia din echipa de filmare l-au iubit imediat și l-au asemănat cu Kevin din ”Singur acasă” – cu urechile alea mari și cu fața aia… (râde). Nu știu dacă va rămâne și actor…, dar a fost măcar odată în viață.

De călcat pe urme, nu știu dacă își va dori. Eventual, eu voi încerca să îl manipulez un pic în sensul acesta, dar fără să îl forțez. Ca să vedem dacă prinde gustul. Și eu m-am apucat târziu de canto, la 16 ani.

„Încercăm să îl educăm în primul rând să fie om”

Și efectiv de meserie la 22-23 de ani, după ce am câștigat Festivalul Mamaia și m-am trezit cumva în treaba asta. Am zis hai să merg cu valul dacă tot a început. Deci nu e o problemă și nici nu o să grăbim lucrurile. Dacă îi va plăcea, poate mergem la un festival. Oricum lucrurile se schimbă cu așa o viteză în ziua de azi, încât nici nu știi ce e mai bine să faci, spre ce să îl îndrumi. Că dacă peste 10 ani orice om va putea să cânte?

Am auzit că există acum un soft, făcut de un băiat, Dobrincu, soft care îți ia vocea și poate să o suprapună pe orice cântec, să sune vocea ta perfect, în ton. Și atunci, na!, mai joac-o p-asta. Poți să fii tu mai talentat, dar dacă e altul mai simpatic decât tine, cu vocea lui face niște piese … E foarte complicat de anticipat ce e mai bine să facem. Și atunci încercăm să îl educăm în primul rând să fie om, să fie un om cât se poate de întreg la cap și la suflet și de acolo știe Dumnezeu ce o să fie cu el”, ne-a povestit Vlad Miriță.

Ce spune artistul despre diferența de vârstă dintre el și soție, una de 16 ani: „Dacă nu ne spovedim, începem să patinăm”

Vlad Miriță a vorbit și despre relația cu Maria Natură, cu care s-a căsătorit acum 7 ani. Blondina cu care se iubește artistul are 26 de ani, iar el 42. Cântărețul ne-a zis că, deocamdată, nu este atât de incomodantă diferența de vârstă, însă nu i se pare vreun avantaj. Artistul ne-a zis că el face tot ce poate pentru a se menține sănătos, ca să fie o companie plăcută cât mai mult timp pentru soția lui.

„Nu mi se pare un avantaj (n. red.: faptul că e mai mare decât Maria). Suntem bine, pentru că amândoi suntem orientați să fim bine. Adică, cumva, orice conflict știm amândoi că trebuie să îl rezolvăm cumva. Nu există varianta că m-am supărat și gata! Când unul e mai supărat, celălalt vine la împăcare.

Recunosc că mai mult ea decât mine. Și reușim, cu ajutorul lui Dumnezeu. Mergem amândoi și ne spovedim. Nu atât de des cât ar trebui. Iar când ne spovedim mai rar se simte. Ca telefonul când rămâne fără baterie: îi scade luminozitatea… Așa și noi: dacă nu ne spovedim o vreme mai îndelungată, începem să patinăm: ne enervăm mai repede, suntem mai nerbădători, mai puțin îngăduitori. Așa că mergem, ne luăm curent și ne revenim.

sotia lui vlad mirita
Maria Natură e cu 16 ani mai mică decât soțul ei, Vlad Miriță

„Încerc să merg pe un stil de viață mai sănătos, încât să mă țină balamalele mai mult”

Nu e poveste asta cu taina spovedaniei. E o taină în mai multe sensuri. Nu poți să explici cum mergi, cumva cu o dispoziție sufletească, și pleci de acolo cu o altă dispoziție sufletească. E o chestiune care nu se poate explica științific. Cred că ăsta e secretul nostru: că ne ajută Dumnezeu. Și noi îl lăsăm să ne ajute, ba mai mult îi și cerem ajutorul când se mai îngroașă gluma.

În rest, nu am fost incomodați de diferența asta. Nu o simțim neapărat. Deocamdată (râde). Vedem mai târziu… Încerc să merg pe un stil de viață mai sănătos, în așa fel încât să mă țină balamalele mai mult, ca să fiu o companie plăcută cât mai mult timp pentru soția mea, pentru copilul nostru și întreaga familie”, a declarat Vlad Miriță pentru FANATIK.

„Sunt momente în care vine ea și își calcă pe orgoliu”

În ce fel l-a schimbat, totuși, relația cu Maria? Femeia cu 16 ani mai mică decât el a contribuit din plin la transformarea lui Vlad Miriță. Muzicianul recunoaște că legătura cu partenera sa și-a pus serios amprenta asupra lui, în sensul că el era destul de independent de mic copil.

„M-a schimbat fundamental relația asta, pentru că, în general, eu am fost foarte independent de mic copil. Și nu prea mi-a plăcut să mi se spună ce să fac, să fiu constrâns. Mi-a plăcut să fac eu, după capul meu, ce vreau eu, cum vreau, când vreau, etc. Iar căsătoria te pune în contextul în care nu mai faci chiar cum vrei tu tot timpul.

Trebuie să fie pe placul amândurora sau să existe o cale de mijloc. E clar că nu mai fac ce vreau eu tot timpul. Asta deoarece am ales și am cedat voluntar din autonomia asta de decizie și am intrat în jocul acesta foarte complex al împreunaviețuirii (să vorbesc bisericește).

Vlad Miriță: „Degeaba ești tare în gură și bați cu pumnul în masă, dacă în casă a rămas o tensiune”

Care este o întreagă poveste. Mă transform pe zi ce trece. Sunt 7 ani de când ne-am căsătorit și încă mă transform. Și ea la fel. Niciunul nu mai este cum a fost. Asta e frumos, că ne-am schimbat unul de dragul celuilalt și unde încă nu e bine mai depunem efort, ne străduim să fie mai bine. Paradoxal, ea e mai îngăduitoare decât mine. Sunt momente în care vine ea și își calcă pe orgoliu.

Vine să ne împăcăm, cerându-și iertare mai des decât mine. Și mi-a dat de mai multe ori lecția asta: că, până la urmă, cine câștigă, cum câștigă, la sfârșitul zilei e frumos acasă sau nu e frumos acasă?

Zicea un Părinte că mustrarea învinge, dar nu convinge. Și, într-adevăr așa este. Degeaba ești tu tare în gură și bați cu pumnul în masă, dacă în casă a rămas o tensiune, o energie mai apăsătoare. Deci, scopul e să fie armonie, o atmosferă buna în casă”, a încheiat Vlad Miriță.

ADVERTISEMENT