News

Vlad Voiculescu dă vina pe Florin Cîțu pentru situația gravă din sănătate: ”Premierul a gestionat pandemia”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, îl acuză pe Florin Cîțu pentru situația gravă din valul 4 al pandemiei.
14.10.2021 | 10:19
Vlad Voiculescu da vina pe Florin Citu pentru situatia grava din sanatate Premierul a gestionat pandemia
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu a declarat în dese rânduri că Ministerul Sănătății ar fi responsabil de deficitara gestionare a valului 4 din pandemie. În plus, șeful Executivului a și anunțat o anchetă în acest sens.

Revoltat de aceste acuzații, Vlad Voiculescu a răbufnit miercuri noapte pe pagina sa de Facebook și a precizat că ”nu Ministerul Sănătății a coordonat vaccinarea ci premierul. Nu Ministerul Sănătății a decis măsurile de prevenție ci premierul și CNSU”.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu îl acuză pe Florin Cîțu pentru situația gravă din sănătate: ”Premierul a gestionat pandemia”

Fostul ministru al Sănătății din Guvernul Cîțu respinge ferm acuzațiile aduse în ultima perioadă cum că USR și miniștrii nu au pregătit sistemul pentru valul 4 al pandemiei.

Voiculescu arată cu degetul către premier și CNSU, despre care spune că au decis măsurile de prevenție și au coordonat vaccinarea.

ADVERTISEMENT

”Nu Ministerul Sănătății a coordonat vaccinarea ci premierul. Nu Ministerul Sănătății a decis măsurile de prevenție ci premierul și CNSU.

Singurul moment în care Ministerul Sănătății a intervenit – la nivel de discurs și nu numai – asupra acestor reguli a fost în mandatul meu – corectarea calculului incidenței, regândirea criteriilor de carantinare, pornirea anchetei interne asupra manipulării cifrelor pandemiei (nr. decese) – iar pentru asta Dr. Andreea Moldovan si cu mine am fost demiși, abrupt, în aplauzele

ADVERTISEMENT

Nu numai că nu Ministerul Sănătății a gestionat pandemia, dar niciun guvern din Europa nu a exclus din decizii Ministerul Sănătății așa cum a făcut-o România și nicio țară din Europa nu a făcut din pandemie o discuție fără sfârșit despre “paturi ATI” așa cum – în mod voit – a fost făcută la noi de USL”, scrie Voiculescu.

Vlad Voiculescu: ”Ministerul Sănătății a fost exclus din decizii”

În același mesaj, Voiculescu îl acuză pe Florin Cîțu că a exclus Ministerul Sănătății din poziția de a lua decizii în pandemie. Fostul ministru punctează faptul că gestionarea pandemiei se face în afara spitalelor.

ADVERTISEMENT

Acesta mai spune că, în România, după 4.000 – 5.000 de cazuri pe zi mai mult de o săptămână, sistemul este paralizat.

”Nu numai că Ministerul Sănătății a fost exclus din decizii dar contrar imaginii pe care au creat-o diverși băgători de seamă din studiouri, nicăieri în lumea civilizată o pandemie nu se gestionează (doar) în spitale.

Gestionarea pandemiei se face în afara spitalelor, din simplul motiv că de la un punct încolo, sistemul este oricum excedat.

În România, de la 4-5000 cazuri pe zi mai mult de o săptămână, sistemul deja nu mai face față, calitatea tratamentului scade și fiecare resursă (pat, medic, asistentă, etc.) care merge către pacienții Covid19 este luată de la pacienții non-Covid19”, mai scrie membrul USR pe Facebook.

ADVERTISEMENT