News

Vlad Voiculescu, față în față cu Cristian Tudor Popescu: “Ați inundat casa ca să nu ia foc”

16.04.2021 | 22:23
Vlad Voiculescu fata in fata cu Cristian Tudor Popescu Ati inundat casa ca sa nu ia foc
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu, fostul Ministru al Sănătății, a fost vineri invitat la Digi24, pentru a discuta despre scandalul iscat în urma demiterii sale, iar gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat, în timpul dialogului purtat cu Voiculescu că: “domnule ministru, nu știu cum să vă spun, dar ați inundat casa ca să nu ia foc”.

Discuția purtată de Voiculescu cu CTP s-a concentrat pe afirmația fostului ministru că în România există o diferență de sub-raportare a deceselor cauzate de infecția cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Tot în cursul zilei de vineri, gazetarul a declarat că Vlad Voiculescu este un personaj inteligent, dar și perfid, analizând situația declanșată de declarația fostului ministru referitor la numărul de decese.

Vlad Voiculescu, pus față în față cu CTP: “Ați inundat casa ca să nu ia foc”

Cristian Tudor Popescu: “Domnule Voiculescu, ați inundat casa ca să nu ia foc, mă scuzați că v-am spus” (n. red. în legătură cu problema referitoare la sub-raportarea datelor legate de pacienții decedați).

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu: “Nu există un moment pentru transparență și adevăr și nu vreau să sune exagerat. Cred că gestionarea pandemiei trebuie să se fundamenteze pe date și pe datele specialiștilor. Dacă datele pe care ar trebui să iei decizii sunt eronate și nu zic false, măsluite, nu am zis asta, dar dacă sunt false din probleme de aplicare a metodologiei, lucrurile astea trebuie rectificate.

Același lucru l-am spus când a fost vorba de incidență, când a fost vorba de criteriile de carantinare, care trebuie să fie obiective, nu subiective cum sunt acum, după abrogarea acelui ordin. Ideal ar fi fost să terminăm investigația și apoi să mergem mai departe. Ascunderea acestui lucru nu este o soluție.”

ADVERTISEMENT

Voiculescu, despre ordinul de ministru în urma căruia fost demis: “Nu știam că va apărea în acea zi”

Claudiu Pândaru: “Dumneavoastră, personal, știați că o să apară în acea zi ordinul?”

Vlad Voiculescu: “Nu, nu știam că va apărea în acea zi. Aveți cea mai mică îndoială că acel ordin a fost un pretext? Dacă un ordin publicat a fost greșit, durează 15 minute să îl abrogi. Nu este un ordin care să schimbe ceva peste noapte, altfel decât să aducă niște predictibilitate și să vină cu recomandări”

Claudiu Pândaru: “Ordinul a fost folosit de muniție de către opoziție pentru a ataca coaliția.”

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu: “De când este aceasta un argument că este folosit de către opoziție? Ce nu e folosit de către opoziție?”

Claudiu Pândaru: “O condiție a acestei pandemii este să comunicați deciziile.”

Vlad Voiculescu: “Am comunicat în toate ședințele. Forma finală a fost discutat în comitetul tehnico-științific, nu s-a opus nimeni asupra acelui ordin.”

Claudiu Pândaru: “S-a opus cineva?”

Vlad Voiculescu: “Nu s-a opus nimeni acelor criterii. În acele două zile, din cunoștințele mele, au fost discutate toate criteriile și nu știu să fi existat opoziție. De exemplu, într-o localitate în care nu mai ai paturi libere de ATI, acest lucru ar trebui să conteze. Știu că a mai fost o discuție cu domnul Arafat, după cunoștința mea lucrurile fuseseră lămurite.”

Claudiu Pândaru: “Vineri, INSP-ul a trimis către Ministerul Sănătății o adresă în care spune că nu poate fi calculat criteriul rată de pozitivare.”

Vlad Voiculescu: “Informația pe care am primit-o de la doamna doctor Moldovan este că se poate calcula. Sunt sigur că a existat o corespondență cu INSP referitoare la aceste criterii.”

Claudiu Pândaru: “INSP vă spune aici că o parte din ordin nu poate fi aplicat.”

Vlad Voiculescu: “Eu nu știu ca cineva să se fi opus în acele două zile. Putem să discutăm aici despre indicatorul respectiv cu specialiștii care l-au scris, v-am spus că nu există niciun fel de intenție de a face ceva ‘pe la spate’, este un demers cât se poate de ones al unui profesionist impecabil, așa cum este doamna doctor Moldovan, alături de alți experți.”

Claudiu Pândaru: “V-a spus domnul Barna că vrea domnul Cîțu să o demită pe doamna Andreea Moldovan? I-ați spus că nu sunteți de acord cu asta?”

Vlad Voiculescu: “Mi-a spus că s-ar putea ca premierul să ceară demiterea doamnei Moldovan. I-am spus că în principiu nu văd cum ar putea premierul Cîțu să ceară acest lucru, iar dacă hotărâm că este o eroare, putem să discutăm acea eroare și despre măsuri de a corecta alte erori în viitor. În organizația Guvernul României ar trebui să existe reguli, rațiune.”

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă dramă la Casa Iubirii. Cea mai tânără concurentă a izbucnit în...
O nouă dramă la Casa Iubirii. Cea mai tânără concurentă a izbucnit în lacrimi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant