News

Vlad Voiculescu renunță la poziția de viceprimar al Capitalei. Ce post va ocupa în Guvern

21.12.2020 | 19:53
Vlad Voiculescu renunta la pozitia de viceprimar al Capitalei Ce post va ocupa in Guvern
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a anunțat oficial că renunță la postul de viceprimar al Capitalei, pe care urma să-l ocupe după ce Nicușor Dan a câștigat primăria la alegerile de pe 27 septembrie.

În schimb, membrul PLUS a anunțat că va conduce Ministerul Sănătății în viitorul Guvern, acolo unde speră să facă ”reformele și proiectele de care avem cu toții atât de mare nevoie”.

ADVERTISEMENT

Voiculescu a postat un amplu mesaj pe pagina sa de facebook în care explică, detaliat, de ce a renunțat la echipa de la Primăria Generală și ce planuri are la Sănătate.

Vlad Voiculescu renunță la poziția de viceprimar al Capitalei și va ocupa un post în Guvernul Cîțu

Vlad Voiculescu revine în postul de Ministru al Sănătății, poziție pe care a mai ocupat-o în perioada mai 2016 – ianuarie 2017, atunci când a făcut parte din Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT

”Am acceptat desemnarea mea de către USR PLUS pentru poziția de ministru al Sănătății și voi merge în zilele următoare la audierile din Parlament cu convingerea că din poziția de ministru al Sănătății pot să servesc cel mai bine interesul românilor în acest moment critic.

Sper să am la Ministerul Sănătății timp să fac reformele și proiectele de care avem cu toții atât de mare nevoie. Am deja o echipă fabuloasă, știu ce este de făcut și am credința că alături de oamenii din sistem care își doresc o schimbare profundă vom putea face rapid pași în direcția asta: cu suportul colegilor din USR PLUS, PNL și UDMR, putem face ceea ce trebuie.”, scrie Voiculescu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Viitorul ministru spune că se retrage cu inima “deloc împăcată din echipa de la Primăria Capitalei, “dar cu încrederea că energia mea poate avea un impact mult mai important, inclusiv pentru Capitală, din poziția de Ministru al Sănătății.

Motivul pentru care m-am retras și am acceptat poziția de viceprimar a fost tocmai ca să pot să ajut cu experiența mea în domeniile care au impact direct în viața oamenilor. Am acum șansa să văd impactul unor decizii bune pentru toată țara, începând cu Bucureștiul – dar nu numai. Probleme majore sunt în toată România”, mai spune Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Voiculescu s-a retras de la Primărie din cauza lui Nicușor Dan

În luna sa explicație a gestului de a lăsa Bucureștiul pentru Guvern, Voiculescu dezvăluie că nu a renunțat la Primărie pentru a fi ministru, ci din cauza lui Nicușor Dan care nu i-a răspuns la telefon ”mai bine de o lună”.

”Am evitat să mă pronunț public pe aspecte care țineau de felul în care a funcționat – sau mai degrabă nu a funcționat – echipa votată de bucureșteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îți răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor… nu e chiar un semn bun.

Nu voi zăbovi însă mai mult însă asupra acestui aspect. Poate că avem pur și simplu stiluri și abordări diferite – respect asta și îi doresc Primarului General succes. Nu doar pentru că și-a dorit asta cu orice preț, dar și pentru că succesul actualei administrații este esențial pentru viitorul acestui oraș și a milioane de oameni”, a scris Vlad Voiculescu în online.

Planurile lui Voiculescu la ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu, viitorul ministru al Sănătății este convins că “Pe termen scurt și mediu, de prestația Ministerului Sănătății depind, în mod direct, viețile a zeci de mii de români în această criză sanitară, economică și de încredere.

N-aș fi putut să îmi iert decizia de a sta deoparte și de a critica doar de pe margine. Sunt atât de multe lucruri în sistemul de sănătate care trebuie corectate și trebuie corectate acum. Nu peste un an, nu la următoarele alegeri. Acum.”

În finalul mesajului, Voiculescu dezvăluie că și la primărie a avut intenții bune, însă acum e mai important să-și pună în practică abilitățile dintr-un domeniu în care poate să ajute cu experiența sa.

”Am acum șansa să văd impactul unor decizii bune pentru toată țara, începând cu Bucureștiul – dar nu numai. Probleme majore sunt în toată România.

Pe termen scurt și mediu, de prestația Ministerului Sănătății depind, în mod direct, viețile a zeci de mii de români în această criză sanitară, economică și de încredere. N-aș fi putut să îmi iert decizia de a sta deoparte și de a critica doar de pe margine.

Sunt atât de multe lucruri în sistemul de sănătate care trebuie corectate și trebuie corectate acum. Nu peste 1 an, nu la următoarele alegeri. Acum.

Sper să fiți alături de mine. Dacă nu acum, atunci în următorii 2-3 ani (pentru că nu vă promit miracole peste noapte). Vă mulțumesc mult pentru susținere și înțelegerea unei decizii deloc ușoare așa cum vă mulțumesc, în egală măsură, pentru criticile voastre constructive.”, mai scrie viitorul ministru.

ADVERTISEMENT