News

Vlad Voiculescu: „Sunt locuri în care infrastructura spitalicească e o rușine”. Când vom avea spitalele regionale

31.01.2021 | 17:47
Vlad Voiculescu Sunt locuri in care infrastructura spitaliceasca e o rusine Cand vom avea spitalele regionale
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a afirmat că până în 2024 vor începe lucrările la trei dintre spitalele regionale, pentru care sunt deja finalizate studiile de fezabilitate. Ministrul a comentat că în unele orașe infrastructura spitalicească de acum este „o rușine”, transmite Libertatea.

Vlad Voiculescu susține că, prin comparație cu situația din timpul primului său mandat de ministru al Sănătății, infrastructura sistemului sanitar este mai proastă.

ADVERTISEMENT

Ministrul a precizat că, dacă își va duce mandatul până la capăt, până în 2024 vor fi în stadiul de construcție spitalele regionale din Cluj, Craiova și Iași.

Vlad Voiculescu promite că trei spitale regionale vor fi în construcție în 2024

Până în 2024, vom avea fundaţiile, pot să promit, la cele trei spitale regionale şi nu numai fundaţiile. La Craiova, la Iaşi şi la Cluj. Pe lângă asta, trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu”, a declarat Vlad Voiculescu într-o emisiune la Prima TV

ADVERTISEMENT

El a precizat că studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale menționate sunt finalizate. Conform contractului  inițial, studiile ar fi trebuit făcute până la finalul anului 2017.

Urmează să fie finalizată licitația pentru proiectul tehnic, pe care a demarat-o ministrul Nelu Tătaru, la finele anului 2019. Voiculescu a estimat că întârzierea față de proiectele inițiale este de patru ani, în condițiile în care sistemul sanitar are nevoie de investiții masive.

ADVERTISEMENT

Dacă ne uităm la infrastructura sanitară, lucrurile nu s-au îmbunătățit, ba aș spune că s-au înrăutățit. Au fost cumpărate echipamente de proveniență nu tocmai avantajoasă și de calitate nu tocmai rezonabilă sau nici măcar rezonabilă.

Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo”, a apreciat Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Acesta a dat asigurări că noua echipă de la Ministerul Sănătății va încerca să recupereze întârzierile din anii anteriori.

ADVERTISEMENT