News

Un fost agent KGB face dezvăluiri despre Putin. Liderul de la Kremlin, declarat inapt de serviciile secrete din Rusia

Fostul agent KGB Serghei Jirnov susţine că Vladimir Putin ar fi fost declarat inapt pentru o carieră în serviciile secrete după ce a urmat timp de un an cursurile Institutului Andropov.
13.03.2022 | 12:24
Un fost agent KGB face dezvaluiri despre Putin Liderul de la Kremlin declarat inapt de serviciile secrete din Rusia
Un fost spion KGB a dezvăluit că Vladimir Putin a fost declarat inapt de serviciile secrete din Rusia
ADVERTISEMENT

Într-un amplu interviu acordat publicației Le Figaro, Serghei Jirnov, fost agent KGB, dezvăluie amănunte neștiute de la începutul activității lui Vladimir Putin. Fost coleg cu actualul lider de la Kremlin, Jirnov susține că acesta ar fi fost declarat inapt pentru o carieră în serviciile secrete.

Un fost agent KGB face dezvăluiri despre Putin. Ce rezultate a avut actualul lider de la Kremlin în academia serviciilor secrete

”În KGB, ne petreceam timpul minţind. Era baza jobului. Vladimir Putin a servit mai întâi nouă ani în poliţia politică şi apoi în contrainformaţii la Leningrad, azi Sankt Petersburg, înainte de a fi trimis pentru douăsprezece luni la Institutul Andropov din Moscova”, a declarat Jirnov, fost coleg cu Putin la academia rusă de contra-spionaj.

ADVERTISEMENT

”La finalul acestui an de studiu, instructorii l-au declarat inapt, fiind considerat incapabil să evalueze corect deciziile pe care le lua şi consecinţele acestor decizii asupra sa şi asupra KGB. A fost retrimis la Leningrad înainte de a fi trimis în Republica Democrată Germană, şi a fost ofiţer de legătură într-un oraş de provincie. Pentru noi, spionii din KGB, acesta era un post fără importanţă”, a completat Jirnov pentru ziariștii francezi, potrivit Adevărul.

Potrivit lui Jirnov, instrucţia în cadrul KGB, temuta poliţie politică a URSS, a jucat un rol foarte important în viitoarea carieră politică a lui Putin. În acest sistem dur, Vladimir Putin şi-a construit garda de apropiaţi care l-a ajutat să preia mai târziu puterea totală.

ADVERTISEMENT

”Putin analiza de ce studenţii se plâng de profesori, de ce profesorii se plâng de rectori şi aşa mai departe”

Și Iuri Svet, fost maior KGB, care a activat ani buni în capitala americană Washington, a făcut la un moment dat mai multe dezvăluiri despre Vladimir Putin, motiv pentru care a devenit persona non grata în Rusia.

Putin analiza de ce studenţii se plâng de profesori, de ce profesorii se plâng de rectori şi aşa mai departe”, amintea Svet despre Putin, cu care a fost coleg, la rândul lui, la Institutul Andropov. Potrivit acestuia, rezultatele lui Putin au fost mereu sub media celorlalți cursanți.

ADVERTISEMENT

 “Organiza mese pentru înalţii demnitari de la Moscova care veneau în vizită, îi hrănea, îi îmbăta, îi ducea la cumpărături şi apoi îi punea, rupţi de beţi, în avion şi îi trimitea înapoi la Moscova. Asta era marea activitate de spionaj a lui Putin în Germania de Est”, susținea Svet în dezvăluirile sale.

Fost agent KGB despre Putin: ”Era extraordinar de complexat”

Am vorbit cu oameni care îl ştiau pe Putin înainte de a deveni preşedinte. Toţi au observat că, pe lângă abilităţile intelectuale mediocre, este extraordinar de complexat. Putin era frustrat de statura sa măruntă, un complex care i se citeşte pe față. De asta a intrat în KGB şi s-a apucat de judo, ca să compenseze cumva acest complex”, adăuga fostul coleg al lui Putin.

ADVERTISEMENT

Conform mărturiilor foștilor agenți KGB, Vladimir Putin se alesese la începutul carierei cu poreclele ”Ciot” și ”Molie”. Svet consideră ca Putin a fost ales în fruntea statului dintr-un motiv clar: ”Este marioneta obedientă, care asigură siguranţa şi păstrarea prăzii celor pe care i-a înlocuit”. 

 

ADVERTISEMENT