News

Vladimir Putin, mesaj emoționant trimis Regelui Charles. Cum a comentat liderul rus moartea Reginei

Vladimir Putin i-a transmis un mesaj personal de condoleanțe Regelui Charles ”în fața unei pierderi ireparabile”.
09.09.2022 | 07:09
Vladimir Putin mesaj emotionant trimis Regelui Charles Cum a comentat liderul rus moartea Reginei
Vladimir Putin, mesaj după moartea Reginei. Foto: BBC
ADVERTISEMENT

Președintele Rusiei a adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a după ce îndrăgitul monarh a încetat din viață.

Vladimir Putin, mesaj emoționant ptr Rege

Majestatea Sa, în vârstă de 96 de ani, a murit la Castelul Balmoral din Scoția, joi, 8 septembrie. Liderul rus a transmis condoleanțe noului rege Charles al III-lea, după moartea Majestății Sale. Într-o scrisoare deschisă, publicată pe site-ul Kremlinului, Putin a transmis: ”Majestate, Vă rugăm să acceptați cele mai profunde condoleanțe pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

Cele mai importante evenimente din istoria recentă a Regatului Unit sunt indisolubil legate de numele Majestății Sale. Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor ei, precum și de autoritate pe scena mondială.

Vă doresc curaj și perseverență în fața acestei pierderi grele, ireparabile. Vă rog să transmiteți cuvintele de sinceră simpatie și sprijin membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii. Cu stimă, Vladimir Putin”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, condoleanțele lui Putin vin pe fondul războiului din Ucraina, unde Regatul Unit a fost condamnat de Rusia pentru sprijinul acordat Kievului.

Majestatea Sa a făcut o donație Comitetului de urgență în caz de dezastre pentru apel umanitar al Ucrainei, potrivit unei surse de la Palatul Buckingham.

ADVERTISEMENT

Potrivit Entertainment Tonight, donația a fost neobișnuită pentru regină, deoarece alege să rămână neutră când vine vorba de politică.

La rândul său, Regele Charles, după 40 de minute de la moartea Majestății Sale, a transmis un mesaj sincer:

ADVERTISEMENT

”Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei Mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi resimțită profund în toată țara, tărâmurile și Commonwealth-ul și de nenumărați oameni din întreaga lume.

În această perioadă de doliu și schimbare, familia mea și cu mine vom fi mângâiați și susținuți de cunoștințele noastre despre respectul și afecțiunea profundă în care Regina a fost atât de larg cuprinsă”.

Premierul Liz Truss a declarat că moartea Reginei este un șoc imens pentru națiune și lume”. Alți lideri mondiali i-au adus omagii Reginei, inclusiv președintele american Joe Biden. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat: ”Plângem moartea reginei Elisabeta a II-a. Ea a fost un model și o inspirație pentru milioane de oameni, tot aici, în Germania.

Angajamentul ei pentru reconcilierea germano-britanica după ororile celui de-al Doilea Război Mondial va rămâne neuitat. Va fi dor de ea, nu în ultimul rând umorul ei minunat”.

Putin i-a adus un omagiu și prințului Philip, ducele de Edinburgh, după ce acesta a murit pe 9 aprilie 2021. Într-o telegramă adresată Reginei, președintele rus a transmis: ”Numele Alteței Sale Regale este asociat cu multe evenimente importante din istoria recentă a țării dumneavoastră. S-a bucurat pe bună dreptate de respect în rândul britanicilor și pe plan internațional”.

ADVERTISEMENT