News

Vladimir Putin, nevoit să se izoleze. Au fost depistate cazuri de Covid-19 în anturajul său

Vladimir Putin a intrat în izolare. În anturajul președintelui rus au fost confirmate cazuri de Covid-19
14.09.2021 | 16:39
Vladimir Putin nevoit sa se izoleze Au fost depistate cazuri de Covid19 in anturajul sau
ADVERTISEMENT

Liderul de la Kremlin este nevoit să se izoleze. Anunțul a fost făcut, printr-un comunicat, de administrația prezidențială din Rusia.

Reprezentanții acesteia au precizat că au fost depistate cazuri de infectare cu SARS – CoV-2 în anturajul președintelui. Putin va rata o serie de întâlniri oficiale.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin, nevoit să se izoleze. Au fost depistate cazuri de Covid-19 în anturajul său

„Din cauza unor cazuri identificate de coronavirus în anturajul său, Vladimir Putin trebuie să respecte un regim de autoizolare pe o anumită perioadă de timp,” au transmis oficialii de la Kremlin, citați de agenția de presă Interfax.

Potrivit sursei citate, liderul rus nu se va deplasa la reuniunea Organizației Tratatului de Securitate Colectivă CSTO, progragată în această săptămână. Putin nu se va prezenta nici la alte întâlniri programate în aceste zile.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere acest lucru, președintele rus va participa la ședința Organizației Tratatului de Securitate Colectivă CSTO programată pentru această săptămână la Dușhanbe, la o reuniune a Consiliului șefilor de stat ai Organizației de Cooperare din Shanghai și la o reuniune comună a șefilor statele membre CSTO și SCO prin videoconferință,” au mai transmis reprezentanții administrației prezidențiale.

Organizația Tratatului de Securitate Colectivă este o alianță militară interguvernamentală a șase state post-sovietice care aparțin Comunității Statelor Independente Rusia: Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan. Aceasta s-a înființat la 15 mai 1992.

ADVERTISEMENT

Organizația pentru Cooperare de la Shanghai este o organizație care are ca țel amplificarea cooperării diplomatice, militare și economice dintre statele membre. Sunt tot șase state membre: Rusia, China, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan și Kârgâzstan.

Putin, vaccinat împotriva SARS – CoV-2

Vladimir Putin a luat măsuri de prevenire a infecției cu Covid-19. Liderul rus s-a vaccinat împotriva virusului în luna martie.

ADVERTISEMENT

Acesta a refuzat să dezvăluie ce ser a folosit. În schimb, a precizat că a folosit unul din vaccinurile dezvoltate de țara sa.

Cu doar câteva zile în urmă, președintele Rusiei a anunțat că mai mulți oameni din anturajul său au contactat virusul. El a adăugat că medicii fac eforturi pentru a opri pandemia.

Potrivit Worldometers, la ultima raportare, autoritățile de la Kremlin au transmis că au fost confirmate alte 17.837 cazuri de infectare. Și numărul deceselor este unul ridicat, 781 de ruși au decedat în ultima zi.

ADVERTISEMENT