News

Ion Țiriac a fost la un pas de o întâlnire cu Vladimir Putin: ”Trebuia să luăm ceaiul la Viena”

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a fost foarte aproape de a sta la masă cu omul de afaceri Ion Țiriac. Cei doi erau pe punctul de a lua ceaiul împreună la Viena, însă întâlnirea a căzut în ultimul moment.
03.03.2022 | 10:15
Ion Tiriac a fost la un pas de o intalnire cu Vladimir Putin Trebuia sa luam ceaiul la Viena
Ion Țiriac și Vladimir Putin, aproape de se întâlni la un ceai în Viena. De ce nu a mai avut loc întâlnirea. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și Ion Țiriac, au fost la un pas de a se întâlni în urmă cu doar câțiva ani, în Austria.

Ion Țiriac și Vladimir Putin, aproape de se întâlni la un ceai în Viena. De ce nu a mai avut loc întâlnirea

Fostul mare sportiv român Ion Țiriac a vorbit recent despre situația tensionată de la granițele României. Afaceristul a povestit că a fost foarte aproape să se întâlnească personal cu Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Cei doi aveau programată o întâlnirea la un ceai în Capitala Austriei, Viena. În cele din urmă, întâlnirea a picat, asta deoarece afaceristul român a trebuit să meargă în altă parte.

”Nu l-am cunoscut (n.r. întrebat dacă l-a cunoscut pe Putin) cum l-am cunoscut pe Trump. Știți foarte bine că Putin este președintele de onoare al Federației Internaționale de Judo.

ADVERTISEMENT

Eu și Năstase trebuia să mergem să luăm ceaiul cu el la Viena acum 4-5 ani, dar eu a trebuit să plec să-mi văd familia și nu l-am cunoscut pe domnul Putin”, a spus Țiriac, potrivit gsp.ro. – minutul 53.00.

 

Ce crede Ion Țiriac despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina

În ceea ce privește războiul care are loc în estul Europei, Țiriac spune că țara noastră ar putea să joace un rol mult mai important. Omul de afaceri e optimist și speră ca rațiunea să primeze în tot acest conflict.

ADVERTISEMENT

”Noi putem să jucăm un rol mult, mult, mult mai înalt. Într-o formă de diplomație, decât într-o formă belică. Suntem foarte aproape de Rusia. Și ca istorie, de atâtea sute de ani, tot mereu am avut de-a face cu rușii, rușii, rușii… Nu știu, când o începe Putin să spună ‘România și Polonia’… Suntem foarte aproape!

Nu mi-e teamă pentru că sper că rațiunea prevalează. Că o fi Biden, că o fi Putin, NATO, domnul Geoană… Însă trebuie ținut cont că noi suntem cei mai aproape geografic! Eu sunt ăla cel mai aproape”.

ADVERTISEMENT