News

Cum i-a șocat Vladimir Putin pe liderii lumii! De ce i s-a întrerupt discursul președintelui Rusiei. „Dacă Berlusconi era homosexual nimeni nu punea un deget pe el”

Vladimir Putin a reușit de mai multe ori să-i șocheze pe liderii lumii! Romano Prodi, fostul șef al Comisiei Europene i-a întrerupt rusului discursul despre Silvio Berlusconi
12.03.2022 | 10:35
Cum ia socat Vladimir Putin pe liderii lumii De ce i sa intrerupt discursul presedintelui Rusiei Daca Berlusconi era homosexual nimeni nu punea un deget pe el
Cum i-a șocat Vladimir Putin pe liderii lumii cu discursurile sale. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Vladimir Putin a reușit să-i șocheze pe mai toți liderii lumii prin ieșirile și declarațiile pe care le-a făcut. Nu o dată, oamenii politici au rămas fără cuvinte după discursurile ținute de liderul de la Kremlin. Nici glumele pe care acesta le-a făcut n-au fost mereu cele mai potrivite.

Ce a făcut Vladimir Putin de i-a șocat pe liderii lumii!

La fel a fost cazul și în intervenția pe care Vladimir Putin a avut-o la Forumul de la Valdai, în nord vestul Rusiei, acolo unde au participat importanți factori de decizie. De altfel, forumul este organizat de agenţia oficială rusă RIA Novosti și reuneşte în fiecare an personaje politice importante, jurnalişti, dar şi experţi străini în problematica Rusiei.

ADVERTISEMENT

Prezent pe scenă, liderul de la Kremlin nu a ezitat să atingă și subiecte mai dificile. Vladimir Putin a transmis că încearcă să aibă mereu relații strânse atât cu Romano Prodi, aflat în stânga lui, dar și cu Silvio Berlusconi, deși între ei există o confruntare politică.

Aproape imediat, Romano Prodi a ținut să-l întrerupă pe președintele Rusiei și să-i atragă atenția asupra cuvintelor, unele dintre ele putând fi destul de ușor interpretate.

ADVERTISEMENT

Doar că, Vladimir Putin a mers chiar mai departe și a transmis că fostul premier italian Silvio Berlusconi este judecat pentru că îi plac femeile. „Dacă ar fi fost homosexual, nimeni nu s-ar fi luat de el”, a punctat omul numărul 1 de la Moscova.

Așa cum era de așteptat, afirmaţia lui Putin a provocat hohote de râs în rândul audienţei. Mai mulți oameni au aplaudat la scenă deschisă gluma rusului, însă cei implicați n-au părut prea încântați.

ADVERTISEMENT

De la ce a plecat aluzia lui Vladimir Putin

Afirmația lui Vladimir Putin a fost făcută în urmă cu aproape un deceniu atunci când invazia Ucrainei nu era luată în calcul. În 2013, altele erau problemele liderului de la Kremlin, lider care se confrunta cu o serie de critici serioase după câteva decizii interne care au scandalizat Occidentul.

Mai exact, Vladimir Putin a promulgat o lege care pedepsea propaganda homosexuală în faţa minorilor. Aceasta a fost denunţată de către numeroşi apărători ai drepturilor omului din Rusia care au transmis că formularea vagă lasă loc unei interpretări destul de ample.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, la acea oră, legea a provocat un val de indignare în rândul apărătorilor drepturilor homosexualilor. Mai multe organizații au solicitat chiar boicotarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, în sudul Rusiei, situație care nu s-a întâmplat.

De asemenea, în 2013, Silvio Berlusconi avea și el problemele lui, unele destul de mari. Fostul premier al Italiei tocmai făcea un apel împotriva unei condamnări. Acesta a fost acuzat pentru că a plătit pentru sex o fostă dansatoare dintr-un club de noapte, dansatoare care nu avea 18 ani împliniți în acel moment. Berlusconi a răspuns judecătorilor și pentru fraudă fiscală.

Interesant este că Silvio Berlusconi și Vladimir Putin s-au considerat mereu prieteni. Liderul de la Kremlin și-a dovedit nu o dată loialitatea. În timpul unei conferințe, acesta a transmis că „oricât de mult l-ar cicăli pe domnul Berlusconi pentru atitudinea sa specială față de sexul frumos, el s-a arătat mereu ca un om de stat responsabil”

Vladimir Putin a interzis căsătoriile între homosexuali

Vladimir Putin nu a ezitat o clipă și în urmă cu mai mulți ani a solicitat parlamentului din Moscova noi amendamente constituţionale. Liderul de la Kremlin a vrut ca Dumnezeu să fie menționat în Constituţie şi a fixat principiul că o căsătorie nu poate fi posibilă decât între un bărbat şi o femeie.

De asemenea, promovarea publică a homosexualităţii este interzisă în Rusia încă din 2013. S-a întâmplat lucrul acesta, de asemenea, la dorința expresă a președintelui.

„Cât sunt eu preşedinte, nu se va întâmpla”, avea să transmită Vladimir Putin politicienilor din Rusia atunci când a fost chestionat despre posibilitatea ca relațiile homosexuale să fie permise în Rusia.

ADVERTISEMENT