News

Volodimir Zelenski: ”Armata rusă a suferit cele mai mari pierderi din ultimele decenii”. Video

Volodimir Zelenski a avut o nouă ieșire publică. Acesta cere soldaților ucraineni să nu reducă intensitatea luptei și afirmă că armata rusă a suferit cele mai mari pierderi din ultimele decenii.
12.03.2022 | 14:37
Volodimir Zelenski Armata rusa a suferit cele mai mari pierderi din ultimele decenii Video
ADVERTISEMENT

Președintele Ucrainei s-a adresat din nou poporului său, sâmbătă, într-o nouă apariție televizată. Acesta le-a cerut militarilor să nu renunțe la luptă și le-a spus că întâlnesc o armată rusă cu pierderi istorice.

Volodimir Zelenski a avut o nouă ieșire televizată. Ce spune despre armata rusă

Volodimir Zelenski spune că armata rusă a suferit cele mai mari pierderi din ultimele decenii, susținând că 31 de grupuri tactice de batalion rusesc sunt acum incapabile de luptă.

ADVERTISEMENT

În același mesaj, liderul de la Kiev cere din nou forțelor ruse să-l elibereze pe Ivan Federov, primarul din Melitopol, oraș cucerit de invadatori.

”Cerem eliberarea imediată a primarului din Melitopol. Facem un apel în acest sens la toți liderii mondiali care vorbesc cu Moscova – Franța, Germania, Israel și alții”, spune Zelenski.

ADVERTISEMENT

Președintele ucrainean a mai transmis că Ucraina lucrează cu oficialii de la Comisia Europeană pentru o accelerare a aderării la UE.


În postarea video de pe Facebook, președintele ucrainean a scris următorul text pentru cetățenii țării sale:

ADVERTISEMENT

”Acum este momentul care ne cere tuturor să fim eficienți, inclusiv în chestiunile ce țin de rutina noastră de zi cu zi.

Îndeplinește-ți treaba 100%, ajutând camarazii, având grijă de cei dragi. Și, în același timp, dă tot ce este necesar pentru apărarea noastră, pentru propriii noștri apărători.

ADVERTISEMENT

Acesta este un război civil. Acesta este un război public. Acesta este un război pentru independența noastră”.

În același mesaj, Zelenski a spus că armata ucraineană respectă integral acordul de încetare a focului pentru coridoarele umanitare și a cerut Rusiei să facă același lucru.

Ucraina anunță că Rusia a pierdut 12.000 de soldați de la începutul războiului

Ministerul de Externe al Ucrainei a anunțat, sâmbătă, că 12.000 de militari ruși și-ar fi pierdut viața în Ucraina, potrivit celui mai recent bilanț. Acesta informații nu au fost confirmate de surse independente.

Reamintim că datele oferite de cele două părți diferă foarte mult. Când ucrainenii anunțau 9.000 – 10.000 de morți ruși, Kremlinul venea cu o statistică în care se preciza că undeva la 500 de soldați a pierdut pe frontul din Ucraina.

ADVERTISEMENT