News

Volodimir Zelenski a semnat un decret pentru mobilizarea rezerviștilor: ”Trebuie să creștem pregătirea armatei ucrainene”

Criza din Ucraina se adâncește de la o zi la alta. Volodimir Zelenski a semnat un decret pentru recrutarea rezerviștilor ”într-o perioadă specială”, spune el.
23.02.2022 | 08:40
Volodimir Zelenski a semnat un decret pentru mobilizarea rezervistilor Trebuie sa crestem pregatirea armatei ucrainene
Volodimir Zelenski: ”Am emis un decret privind chemarea rezerviștilor într-o perioadă specială”. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a anunțat marți că a semnat un decret pentru mobilizarea rezerviștilor, excluzând însă o mobilizare generală, după ce Vladimir Putin a ordonat extinderea trupelor sale în regiunile separatiste din est, Donețk și Lugansk.

Liderul de la Kiev a spus că armata ucraineană trebuie pregătită mai mult ”pentru toate schimbările posibile în situația operațională”, scrie World News Today.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski: ”Trebuie să creștem pregătirea armatei ucrainene”

”Eu, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei, am emis un decret privind chemarea rezerviștilor într-o perioadă specială.

Subliniez că aceasta se referă exclusiv la cetățenii încadrați în rezerva operațională. Trebuie să creștem pregătirea armatei ucrainene pentru toate schimbările posibile în situația operațională”, a declarat președintele Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski: ”Scopul nostru este să obținem independență economică”

De asemenea, Volodimir Zelenski a precizat că urmărește în continuare ieșirea din criză prin căi diplomatice și a punctat că țara pe care o conduce nu va ceda nicio regiune Rusiei.

Volodimir Zelenski a ținut și să sălute primele sancțiuni ale țărilor din Occident, asupra Moscovei, după ce Vladimir Putin a semnat pentru recunoașterea independenței teritoriilor separatiste, Donețk și Lugansk.

ADVERTISEMENT

Președintele Ucrainei a spus și că în viitorul apropiat va avea loc o ședință de instruire a rezerviștilor din sistemul de apărare, anunțând că se va crea și un ”program de patriotism economic”.

”Acestea sunt stimulente suplimentare pentru localizarea producției noastre. Programe țintite pentru sprijinirea anumitor industrii. Reducerea sarcinii fiscale asupra întreprinderilor și limitarea inspecțiilor.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt stimulente pentru atragerea fondurilor gospodăriilor către afaceri și sistemul bancar. Reducerea TVA la benzină și motorină.

Acest lucru va reduce prețurile la benzinării. Scopul nostru este să obținem independență economică, în special în sectorul energetic”, a mai declarat Volodimir Zelenski.

Rusia s-a ales cu primele sancțiuni marți, la câteva ore după ce a semnat decretele de recunoaștere a celor două regiuni pro-ruse, Donețk și Lugansk. Una dintre sancțiuni este că Germania a blocat Nord Stream 2.

Mai mult, Rusia se confruntă acum și cu o prăbușire economică, după ce companiile Gazprom, Rosneft și Lukoil s-au ales cu pierderi uriașe la Bursa de la Moscova.

ADVERTISEMENT