News

Volodimir Zelenski, mesaj mobilizator pentru armata Ucrainei: ”Rușii nu au nici puterea, nici spiritul pentru a ne cuceri”. Video

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut un nou discurs în fața națiunii sale și a lumii. Acesta și-a mobilizat armata spunând că forțele ruse nu au nici puterea, nici spiritul pentru a cuceri Ucraina.
13.03.2022 | 07:46
Volodimir Zelenski mesaj mobilizator pentru armata Ucrainei Rusii nu au nici puterea nici spiritul pentru a ne cuceri Video
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj către poporul ucrainean. El spune că e nevoie de ”timp şi de forţă pentru a distruge maşinăria de război” inamică și e convins că rușii nu pot cuceri Ucraina.

”Rușii nu au nici puterea, nici spiritul pentru a cuceri Ucraina”. Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru poporul său

”Invadatorii ruși nu ne pot cuceri. Ei nu au o asemenea putere. Ei nu au un asemenea spirit. Ei mizează doar pe violență. Doar pe teroare. Doar pe arme, cele foarte multe pe care le au la dispoziție”, spune Zelenski.

ADVERTISEMENT

În mesajul său din noaptea de sâmbătă spre duminică, liderul de la Kiev le-a cerut partenerilor externi ai Ucrainei ”să facă mai mult pentru țara sa, pentru ucraineni”, întrucât nu este vorba doar despre Ucraina.

”De fiecare dată, le repet prietenilor noştri şi partenerilor din străinătate că ar trebui să facă mai mult pentru Ucraina, pentru ucraineni. pentru că nu este doar pentru Ucraina. Este pentru fiecare din Europa”, a spus Zelenski.

ADVERTISEMENT

Președintele ucrainean spune că a semnat două decrete: unul prin care oferă distincţii la 106 membri ai Forţelor armate ucrainene pentru curajul arătat, din care 17 post-mortem, şi un decret prin care oferă titlul ”Erou al Ucrainei” cu distincţia Ordinul Stelei Aurii mai multor militari, între care şi o femeie: sergentul Derusova Inna Mikolaivna, post-mortem.

Aceasta a fost medic militar cu misiuni în regiunea Sumî, acolo unde a salvat mai mult de zece soldaţi. Mikolaivna a murit în urma bombardamentelor trupelor ruse.

ADVERTISEMENT

”Prima femeie-erou a Ucrainei care a primit post-mortem acest titlu”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Zelenski acuză Rusia că vrea să organizeze un referendum în Herson

Zelenski a expus și care este situația la zi în Herson, un oraș ucrainean aflat sub control rusesc.

ADVERTISEMENT

Acesta acuză Rusia că plănuiește un referendum pentru a face din regiune o republică separatistă, similară cu alte părți din estul Ucrainei – Donețk și Lugansk.

”Invadatorii din regiunea Herson încearcă să repete experiența notorie a formării pseudo-republicilor. Șantajați liderii locali, faceți presiuni asupra deputaților.

Ei caută să organizeze niște comitete împotriva guvernului legitim, pe pământul nostru și împotriva voinței oamenilor care ies în fiecare zi să protesteze. Cetățenii spun că acolo este Ucraina!”, mai spune Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai dat asigurări că toate coridoarele umanitare care fuseseră convenite pentru această sâmbătă au funcţionat şi 12.729 persoane au putut fi evacuate.

ADVERTISEMENT