Sport

Cum poți să vezi gratis naționala României în Germania la Euro 2024! Încă se poate aplica!

FANATIK îți „spune” cum poți ajunge unul dintre cei 16.000 de voluntari la marea competiție fotbalistică din vara viitoare și ce vei face în Germania pentru o experiență de neuitat.
19.11.2023 | 10:32
Cum poti sa vezi gratis nationala Romaniei in Germania la Euro 2024 Inca se poate aplica
Aproximativ 16.000 de voluntari sunt așteptați să ajute la buna organizare a turneului final Euro 2024 din Germania
ADVERTISEMENT

România s-a calificat la Euro 2024 după victoria cu Israel, 2-1, la Felcsut, dar în Germania ar putea ajunge mult mai mulți români pe lângă lotul lui Edi Iordănescu și fani. Programul de voluntariat oferă, pentru 16.000 de oameni, șansa unică de a face parte din echipa care se va ocupa de organizarea acestui eveniment cu impact global. Înscrieri se fac până la finalul anului!

Voluntar la Euro 2024. Sunt asigurate masa, cazarea și transportul în zilele de lucru

14 iunie – 14 iulie este perioada de desfășurare pentru Euro 2024, dar primii voluntari vor ajunge în Germania cu o lună înainte de startul competiției, pe 15 mai. Sunt 10 orașe care vor găzdui meciuri: München, Stuttgart, Frankfurt, Kӧln, Düsseldorf, Dortmund, Gelsenkirchen, Leipzig, Berlin și Hamburg.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă tot ce trebuie să faceți pentru a vă înscrie în cursa pentru un loc ca voluntar la Euro, dar și care ar fi atribuțiile care ar urma să fie repartizate celor care ajung în Germania.

Înscrierile pentru programul de voluntariat au început pe 14 iunie, cu un an înainte de fluierul de start în competiție. Cei care vor să se înscrie, o pot face în continuare pe site-ul volunteer.uefa.com. Chiar dacă interviurile la nivel național au început deja, încă din luna iulie. Și vor continua să se desfășoare până în decembrie 2023.

ADVERTISEMENT

În ianuarie/februarie 2024, toți cei 16.000 de voluntari acceptați pentru Euro 2024 vor primi scrisori de confirmare. Apoi, în martie/aprilie 2024 va începe perioada de training pentru turneul final, în funcție și de departamentul în care va fi repartizat fiecare. În fine, începând cu 15 mai 2024, primii voluntari își vor începe activitatea pentru pregătirea turneului final din Germania.

Sunt în total nu mai puțin de 25 de departamente în care vor fi repartizați cei 16.000 de voluntari. Toți cei aleși au cazarea și mesele asigurate pe perioada voluntariatului, dar nu și transportul spre orașul în care au fost repartizați. Numai cel în interiorul orașului este rezolvat, dar și acesta doar în zilele de lucru.

ADVERTISEMENT
  • 31 de zile, între 14 iunie și 14 iulie, va dura turneul final EURO 2024 din Germania

Activitățile/sarcinile pentru care puteți aplica pentru a fi voluntari la Euro 2024

Responsabili pentru zona de acces: aproximativ 100 de voluntari vor fi selecționați pentru această activitate. Nu mai mult de 12 pentru fiecare oraș, dar numărul exact va fi stabilit și în funcție de mărimea orașelor. Cei repartizați în acest departament vor avea 20-25 de zile de lucru în intervalul 15 mai – 14 iulie anul viitor. Vor gestiona accesul în zona operațională, atât în perioada de pregătire, cât și pe parcursul desfășurării competiției. În primă fază pentru diferiții furnizori, apoi pentru fani și pentru vehicule. Abilități IT și Power Point sunt obligatorii.

Responsabili acreditare: aproximativ 600 de voluntari vor fi selecționați, nu mai mult de 80 pe oraș. 20-25 de zile în Germania, pe perioada 15 mai – 14 iulie. Cei din acest departament se vor ocupa de acordarea acreditărilor pentru jurnaliști, dar și pentru persoane cu rol oficial pe parcursul competiției. De asemenea, vor verifica accesul celor care intră în zona operațională pe bază de acreditare.

ADVERTISEMENT

Responsabili anti-doping: aproximativ 30 de voluntari vor merge către această zonă, maximum 4 în fiecare oraș. De menționat este că doar bărbații vor fi selectați pentru acest departament. Fiecare voluntar va avea între 5 și 7 zile de lucru, iar cei selectați vor merge alături de comisari anti-doping pentru a se asigura că recoltarea se face conform reglementărilor. Jucătorii, oficialii, dar chiar și fanii pot fi supuși testărilor.

Responsabili servicii broadcasting: aproximativ 50 de voluntari vor fi selectați în acest departament, care vor lucra alături de reprezentanții media din țara de origine. Pe parcursul a 16-21 de zile vor fi un punct de sprijin oferit de organizatori pentru toți partenerii media deținători de drepturi TV pentru Euro 2024.

„Prin programul de voluntariat la UEFA 2024 se oferă o șansă unică de a face parte din linia întâi a experienței legată de tot ceea ce înseamnă acest turneu” – descriere UEFA pentru programul de voluntariat

Voluntarii de la Euro 2024 întâmpină fanii în cele zece orașe gazdă

Responsabili ceremonii: aproximativ 1.200 de voluntari vor merge spre acest departament, maximum 150 pentru fiecare dintre orașele gazdă. Aceștia vor fi parte a tuturor ceremoniilor pregătite de organizatori pe stadion, dar și în fan-zone-uri. Se specifică pentru acest departament că perioada de training va fi ceva mai aglomerată. Iar cei selectați au 9-13 zile de lucru în orașul în care au fost selectați.

Responsabili zona catering: aproximativ 60 de voluntari în acest departament, care vor petrece nu mai puțin de 20-25 de zile de lucru, începând cu 15 mai. Aceștia vor primi sarcini de catering în zona stadioanelor și în fan-zone.

Responsabili zona auto: Aproximativ 400 de voluntari, obligatoriu posesori de permis de conducere tip B, vor fi selectați în cele 10 orașe gazdă. Aceștia vor avea 16-21 de zile de lucru și sunt atenționați că trebuie să asigure o stare de siguranță și bunăvoie, atât prin stilul de condus, cât și prin comportamentul lor din afara… mașinilor!

Responsabili transport eveniment: alți aproximativ 250 de voluntari, de asemenea posesori de permis de conducere tip B, se vor ocupa de transport la nivel de logistică pe perioada turneului final. Aceștia vor avea un program strict care trebuie respectat și vor lucra pe parcursul a 13-18 zile.

Responsabili info fani: aproximativ 6.000 de voluntari vor face parte din acest cel mai mare departament pentru Euro 2024. Cei selectați vor fi primii care îi vor întâmpina pe fani în cele 10 orașe gazdă și care vor încerca să le ofere toate informațiile necesare. 9-13 zile de lucru are fiecare dintre cei selectați în acest departament.

Responsabili fan-zone: Alți aproximativ 2.500 de voluntari vor merge către fan-zone-urile din cele 10 orașe gazdă. Aceștia au rolul de a oferi sprijinul necesar celor prezenți în fan-zone și vor fi „cele mai vizibile fețe din aceste zone extrem de importante ale orașelor gazdă”, așa cum este descris în programul de voluntariat. 13-18 zile de lucru se anunță pentru fiecare dintre cei aleși în acest departament.

Responsabili protocol oaspeți: aproximativ 300 de voluntari vor fi selectați în acest departament, iar cei aleși vor avea 13-18 zile de lucru. Aceștia se vor asigura că toți posesorii de tichete VIP vor avea parte de condițiile premium promise de UEFA.

  • 50 % dintre voluntarii selectați vor avea responsabilități legate de informarea corectă a fanilor și activitate de ticketing

Asigură servicii de catering pentru VIP-uri

Responsabili hospitality: aproximativ 150 de voluntari, cu 13-18 zile de muncă. Aceștia vor asigura în special servicii de catering pentru posesorii de invitații și VIP-urile prezente la competiție.

Responsabili ICT (Informations and Communications Technology): cei aproximativ 150 de voluntari vor lucra alături de departamentul ICT Support al UEFA pentru a asigura cele mai bune condiții la nivel tehnic (LAN, Wi-Fi, imprimante, walkie-talkie). Cei selectați vor petrece între 16 și 21 de zile în Germania.

Responsabili marketing: aproximativ 200 de voluntari vor fi în acest departament, care vor asigura activitățile de marketing pentru toți sponsorii care vor avea contracte cu UEFA pentru Euro 2024. Vor fi 9-13 zile de activitate pentru fiecare dintre cei selectați.

Responsabili organizare meciuri: aproximativ 30 de voluntari care vor lucra alături de echipa UEFA pentru a duce bine la capăt tot ce înseamnă buna desfășurare a unei partide, incluzând aici și conferințele de presă, antrenamentele oficiale și interviurile oferite de jucători în zona mixtă.

Responsabili media: aproximativ 250 de voluntari care, pe parcursul a 9-13 zile pentru fiecare, vor asigura cele mai bune condiții de lucru pentru reprezentanții media, jurnaliști și fotografi. Aceștia vor furniza și informațiile de statistică oferite de organizatori.

Responsabili logistică: aproximativ 80 de voluntari în acest departament, care se vor asigura că logo-urile competiției, dar și al sponsorilor, sunt plasate în zone vizibile atât pentru spectatori, cât și pentru media. 20-25 de zile este perioada de muncă stabilită.

Responsabili social media: aproximativ 200 de voluntari vor asigura o vizibilitate cât mai mare a competiției în tot ceea ce înseamnă zona Social Media. Cei selectați vor trebui să dea dovadă de cât mai multă creativitate în această zonă. Vor petrece 13-18 zile în Germania.

„EURO 2024 depinde de voluntari. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu 16.000 de oameni, care nu numai că vor contribui la succesul turneului, dar vor fi și văzuți de vizitatorii noștri ca gazde prietenoase și dedicate. Suntem recunoscători voluntarilor noștri și sperăm să ne bazăm din nou pe ei în viitor pentru că, fără ei, fotbalul pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții pur și simplu nu ar exista” – Philipp Lahm, directorul UEFA al turneului final EURO 2024

Antrenează copiii de mingi

Resposabili sustenabilitate: aproximativ 250 de voluntari pentru acest departament, care se vor asigura de cele mai bune condiții la nivel ecologic, dar și pentru persoanele cu handicap. Vor fi 5-7 zile de muncă în orașele selectate pentru cei care vor face parte din această echipă.

Responsabili tehnici: aproximativ 120 de voluntari în acest departament, cu 16-21 zile de lucru în Germania. Vor asigura condițiile tehnice necesare pentru echipele participante, fie pentru studierea adversarelor sau pentru diverse întâlniri.

Responsabili ticketing: aproximativ 3.000 de voluntari în acest departament, care vor asigura accesul fanilor la nivel de ticketing, în special la nivel de ticketing pe mobil. 9-13 zile de muncă se anunță pentru fiecare dintre cei selectați, exclusiv în zona stadionului.

Responsabili organizare eveniment: 60 de voluntari în acest departament, care se vor asigura că toate reglementările UEFA vor fi respectate la fiecare dintre cele 51 de partide programate la Euro 2024. 20-25 de zile de muncă vor avea cei selecționați.

Responsabili medicali: 80 de voluntari vor face parte din acest departament, iar toți cei selectați vor face pregătire pentru acordarea de prim-ajutor. De asemenea, se vor asigura că toți cei care au probleme medicale pot avea parte de asistență specializată în cel mai scurt timp, în cele 9-13 zile de lucru în acest departament.

Responsabili manageri voluntari: aproximativ 1.200 de voluntari vor face parte din acest departament, iar cei aleși vor avea ca sarcină ca fiecare voluntar din celelalte departamente să aibă condițiile necesare de lucru și să primească un program clar și instrucțiuni la fel de clare și precise. 20-25 de zile de lucru în acest departament.

Responsabili programe pentru tineri: aproximativ 30 de voluntari care vor încerca să asigure programe de divertisment pentru copiii prezenți la eveniment, dar și să antreneze copiii de mingi pentru meciuri. 9-13 zile pe parcursul competiției este programul de lucru.

  • 17 este numărul ediției EURO care se va desfășura vara viitoare în Germania
ADVERTISEMENT