Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Vor juca titularii Craiovei și cu Oțelul în Cupă, și cu FCSB în SuperLiga? Verdictul lui Cârțu: „E mai important”

Sorin Cârțu are un sfat pentru Ivaylo Petev înaintea partidelor cu Oțelul din Cupa României Betano și FCSB din SuperLiga. Cum trebuie să procedeze în privința titularilor.
03.04.2024 | 10:10
Vor juca titularii Craiovei si cu Otelul in Cupa si cu FCSB in SuperLiga Verdictul lui Cartu E mai important
Vor juca titularii Craiovei și cu Oțelul în Cupă, și cu FCSB în SuperLiga? Verdictul lui Cârțu: „E mai important”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

„Alb-albaștrii” joacă joi calificarea în semifinalele Cupei României Betano cu Oțelul Galați, iar peste trei zile dau piept cu FCSB pe Arena Națională. Sorin Cârțu știe ce strategie trebuie să aibă Ivaylo Petev în privința titularilor de la Universitatea Craiova.

Vor juca titularii Craiovei și cu Oțelul în Cupă, și cu FCSB în SuperLiga? Verdictul lui Cârțu: „E mai important”

Universitatea Craiova este în cărți pentru câștigarea Cupei României Betano, însă „alb-albaștrii” sunt înscriși și în lupta pentru titlu cu FCSB. Trupa lui Ivaylo Petev are un program infernal în ambele competiții, iar bulgarul trebuie să fie atent la orice detaliu.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu îl sfătuiește pe Ivaylo Petev să nu formeze primul „11” cu Oțelul Galați din Cupa României Betano cu gândul la derby-ul cu FCSB. Fostul președinte al Universității Craiova spune că evoluțiile lui Alex Mitriță, Ștefan Baiaram și Andrei Ivan vor influența soarta partidelor.

„Mi se pare mult mai apropiat trofeul din Cupa României decât posibilitatea câștigării campionatului, pentru că sunt opt puncte diferență față de FCSB. Zic eu că mai ai nevoie de multă șansă, de rezultate indirecte, așa cum era partida de aseară.

ADVERTISEMENT

Dacă se termina la egalitate sau cu victoria Farului și erai la patru puncte, atunci era o altă situație. Pentru mine este mai importantă Cupa României, ai o șansă fantastică. Joci cu Oțelul acasă și după tot acasă, este mai ușor să ajungi în finală.

Terminăm joi și vedem, dar în niciun caz nu poți să structurezi echipa în contextul derby-ului cu FCSB, nu aș face asta. Avem posibilități, avem individualități de care depinde prestația echipei. Depinde starea de concurs a lui Mitriță, Baiaram, Andrei Ivan care este într-o revenire de formă”, a declarat Cârțu.

ADVERTISEMENT

Cine ar putea să revină la derby-ul cu FCSB: „Pot să apară”

Nicușor Bancu și Vladimir Screciu sunt așteptați să fie pregătiți pentru derby-ul cu FCSB, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Sorin Cârțu este de părere că Universitatea Craiova își crește șansele pe Arena Națională, dacă oltenii reușesc să îi anihileze pe Coman și Olaru.

„Revine Screciu în linia de mijloc, poate să apară și Bancu. Ieri a fost un meci echilibrat între FCSB și Farul, iar Farul putea să fie echipa care conduce cu 1-0. Dacă știi cum să îl blochezi pe Coman și Olaru îți ușurezi situația, aseară au apărut foarte puțin în joc.

ADVERTISEMENT

Olaru a avut o evoluție modestă față de ceea ce a arătat până acum, dar a fost foarte bine blocat, la fel și Coman. FCSB este o echipă pe care poți să o domini. Nu știu ce să spun, vedem cum se termină această partidă de joi.

Contează foarte mult și starea de spirit cu care te prezinți la această partidă. Se poate întâmpla orice, ai văzut ce rezultate au fost în trecut între noi. La noi este foarte importantă prestația a unui jucător, depindem foarte mult de starea de spirit a lui Mitriță”, a mai spus Cârțu.

Sorin Cârțu, despre revenirea lui Chiricheș: „Se întârește și naționala”

„Au fost 50, 60 de minute în care cei de la Rapid au fost șefii terenului. Pasa lui Mitriță pentru Baiaram a venit într-un moment în care acțiunea era blocată, chiar nu este o pasă întâmplătoare. Mi-a plăcut Chiricheș după o absență lungă din cauza accidentării.

S-a simțit mult mai echilibrat, nu și-a asumat riscuri, FCSB se întârește și dacă merge cu evoluții asemănătoare se întârește și națională, chiar dacă nu gândești să joci cu el titular. Poate să cântărească foarte mult.

Am crezut că nu duce meciul, că o să fie schimbat din cauza oboselii”, a declarat Cârțu la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct pe site-ul FANATIK.RO, în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Universitatea Craiova, CU TITULARII in Cupa Romaniei sau cu FCSB? VERDICTUL lui Sorin Cartu

ADVERTISEMENT