Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Voturi sau dreptate? Adevăratul motiv pentru care Marcel Ciolacu vrea FCSB în Ghencea

Marcel Ciolacu a devenit cel mai important personaj în disputa FCSB - CSA, premierul României fiind prezent în tribune la FCSB - Dinamo din postura de aliat al lui Gigi Becali.
23.07.2023 | 12:18
Voturi sau dreptate Adevaratul motiv pentru care Marcel Ciolacu vrea FCSB in Ghencea
Voturi sau dreptate? Adevăratul motiv pentru care Marcel Ciolacu vrea FCSB în Ghencea
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, lucru remarcat de Horia Ivanovici și de jurnalistul Andrei Vochin, Marcel Ciolacu a acționat inteligent, ascultând de vocea poporului, astfel că nu poate fi considerat un simplu aspirator de voturi. Andrei Vochin a mers chiar mai departe, comparându-l pe Marcel Ciolacu cu fostul premier britanic Margaret Thatcher, cea care a făcut din Premier League cel mai puternic business din fotbalul european.

Voturi sau dreptate? De ce s-a aliat Marcel Ciolacu cu Gigi Becali

”Apropo de toată nebunia care a fost săptămâna trecută, practic personajul central care a început să fie în tot acest scandal a devenit premierul României Marcel Ciolacu, care în zilele trecute s-a pronunțat extrem de ferm în favoarea ca FCSB, așa cum e normal, să joace pe stadionul Ghencea. Marcel Ciolacu a fost ieri la meci, n-a vrut să stea la VIP, a stat la tribuna I, ca un suporter. O prezență mai mult decât agreabilă, mie chiar mi-e simpatic Ciolacu. La modul serios. De ce mi-e simpatic? Pentru că iubește fotbalul, iubește sportul. În sfârșit avem și noi un premier care se implică în sport. Că are uneori dreptate, că n-are, îi place, cred că chiar va face ceva. A fost și la meci, primit foarte bine Marcel Ciolacu. O mișcare bună de politician că a venit la meci”, a explicat, pentru început, Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

Prezent în tribunele Arcului de Triumf, Marcel Ciolacu a promis că FCSB va juca din nou pe Ghencea, dar a anunțat că va merge și la meciuri la Rapid, înainte de a felicita Dinamo pentru revenirea în SuperLiga. ”Meci foarte frumos, mă bucur din nou că Dinamo e din nou în Liga 1. M-am uitat și în tribune să văd terorismul, nu l-am văzut. Pentru un asemenea derby puțină lume, meci frumos. Aștept raportul Corpului de Control. Rămân la părerea că stadioanele sunt pentru echipele de fotbal. Sunt ferm convins, e lucru normal, nu e un moft al nimănui (n.r. că FCSB va juca în Ghencea). Orice echipă poate să joace și în Ghencea.

M-a invitat între timp domnul Grindeanu pe stadion la Rapid, așa că o să merg la Rapid. Nu-l cunosc nici pe domnul Talpan, nici pe domnul Becali, l-am văzut de două ori în viață, foarte scurt. Nu se poate să avem echipe de această talie și să fie anumiți funcționari să confunde bunurile statului și să le gestioneze după bunul plac. Acest lucru nu o să-l permit”, a transmis Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, comparat cu premierul Margaret Thatcher

Jurnalistul Andrei Vochin a comentat extrem de atent situația, considerând că Marcel Ciolacu se aseamănă foarte mult cu fostul premeir britanic Margaret Thatcher. Practic, Vochin nu s-a ferit să atace Peluza Sud Steaua și fenomenul ultras din România, cel care alungă de fapt oamenii de la stadioane și cel care stă de fapt în spatele întregului scandal FCSB – CSA Steaua. Vochin crede că prin eradicarea acestui fenomen lumea va merge în număr mare la stadion și fotbalul românesc va deveni o afacere profitabilă.

”Da, e un bun al statului, trebuie dat înapoi oamenilor pentru folosința pentru care a fost creat. Eu țin minte cât timp fiind în presă am militat pentru ca echipele noastre să aibă stadioane care să joace. Țin minte mocirla cu Slovenia, cu Norvegia, nisipul cu Danemarca. Astea se întâmplau în anii 2000, o perioadă când încă mai aveam fotbaliști și echipe. Tristețea mea venea din faptul că acești jucători nu au și ei un stadion unde să joace și să arate ce pot să joace. Bun, s-a refăcut această nedreptate care a dus România unde a dus-o. S-au construit stadioane, bravo celor care au avut inițiativa. Acum că sunt făcute să asistăm la o altă anomalie, să decidă un grup de oameni altfel decât a fost interesul pentru care s-au creat acele stadioane. Nu este corect, în primul rând pentru acest business numit fotbal. Decizia care s-a luat lovește în business, nu în FCSB. Tu practic, în loc să iei bani de la 50.000 de oameni, să faci un eveniment, tu preferi să lași la dispoziție un stadion de 6000 de locuri să privești cu nepăsare la 1000 de oameni care fac o coadă de la Arena Națională până la Spitalul Ilfov, ca pe vremea lui Ceaușescu. Să nu-ți pese că oamenii ăia din taxele lor au acceptat să se construiască stadioane în România. E o chestie de moralitate. Cine plătește pentru neîncasarea chiriei pe stadion? Pentru neîncasarea taxelor și TVA-ului ce se producea la un astfel de meci.

ADVERTISEMENT

În Anglia, doamna Margaret Thatcher a intervenit împotriva huliganismului, într-o primă fază pentru că au murit oameni la Heysel Stadium, a intervenit în forță pentru a stârpi acest flagel, lovea în business. Toți și-au dat seama că fotbalul englez e un business, vedem că hotărârea a dus la cel mai important business național în Europa. Cel mai important business, Premier League. De ce? Oamenii pot să se ducă fără frică la stadion, consumă la stadion, au bani, cumpără jucători mari, totul se leagă. Atunci viziunea din 1983 sau când a fost a însemnat progresul de astăzi al Premier League.

Stadionul este luat prizonier deseori de un grup de oameni care sperie, oamenii normali nu se mai duc la meci de teamă. Acum s-a ajuns să se închidă un stadion la niște presiuni care vin tot din acea zonă. Ok, 30.000 trebuie să stea acasă pentru că nu vor 2-3-5 oameni? Așa se numește că e democrație? Nu mi se pare! E un soi de dictatură. Intervenția unui om politic nu o consider din sfera unor intervenții care sunt ventuze de voturi”, a punctat Vochin.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici a subliniat, din nou, faptul că tot ce face Ciolacu nu e neapărat din interes politic, deși cu siguranță va câștiga capital de imagine din întreaga poveste: ”Sunt de fapt niște decizii cu viziune, de viitor. Intervenția lui Ciolacu nu e neapărat un aspirator de voturi, ci o normalitate”.

Concluzia a oferit-o tot Andrei Vochin, pe un ton calm. ”Politicienii care sunt aleși de noi ar trebui să facă ce ne dorim noi, să țină cont de majorități. Dacă majoritățile spuneau ca lucrul ăsta să nu se întâmple, era bine să nu se întâmple. Doar că majoritatea în această dispută FCSB / Steaua, majoritatea e la FCSB. Se vede din ratinguri, oamenii care merg pe stadion. Ok, politician fiind, având o echipă foarte inteligentă, domnul Ciolacu s-a pliat pe acest eveniment. Scopul principal a fost ăla corect, dacă ai sesizat întreaga declarație spune domnul Ciolacu, în primul rând mă bucur că Dinamo a revenit unde mi-e locul. Adică 16% sunt la el, 40% FCSB, după care spune că va merge și la Rapid, 7-8% după sondaje”, a concluzionat Andrei Vochin.

FANATIK SUPERLIGA cu HORIA IVANOVICI a revenit în forță și poate vi văzută în fiecare luni, marți și vineri de la ora 10:30 în direct și exclusivitate doar pe pagina www.fanatik.ro, însă vor exista și ediții speciale FANATIK SUPERLIGA, cum este cea de duminică, 23 iulie 2023. Cei care nu au văzut emisiunea LIVE sau vor să o revadă o pot face de la 17:30 în premieră pe paginile de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial, dar și pe canalul de Youtube Fanatik.

HORIA IVANOVICI îi va avea alături în acest sezon nou de FANATIK SUPERLIGA pe foștii mari fotbaliști Adrian Ilie, Florin Gardoș, Robert Niță, Bănel Nicoliță, Dănuț Lupu, Giani Kiriță, alături de antrenorii Sorin Cârțu sau Vivi Răchită. Lista super analiștilor FANATIK SUPERLIGA va fi completată de directorul FRF Mihai Stoichiță, alături de cunoscuții jurnaliști Andrei Vochin, Daniel Șendre, Alin Buzărin și Cristi Coste.

Premierul Marcel Ciolacu, la FCSB - Dinamo

ADVERTISEMENT