News

Vouchere de vacanță 2023. Anunț important pentru milioane de români. Modificările discutate în Coaliție

Vouchere de vacanță 2023. Sunt discuții în Coaliție care vizează schimbări importante în privința acestui beneficiu acordat angajaților din România.
19.11.2022 | 17:58
Vouchere de vacanta 2023 Anunt important pentru milioane de romani Modificarile discutate in Coalitie
Vouchere de vacanță. Schimbări majore pregătite de Coaliție pentru 2023. Sursa foto: Hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După disputa privind pensiile și salariile, în Coaliție sunt discuții și în privința voucherelor de vacanță pentru anul 2023.

Vouchere de vacanță. Schimbări majore pregătite de Coaliție pentru 2023

Partidul Național Liberal insistă ca tichete de vacanță plătite de stat să fie acordate tuturor angajaților din mediul privat. Potrivit Antena 3, un proiect legislativ în acest sens a ajuns deja pe masa premierului Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Dacă demersul liberalilor se va materializa, de acest beneficiu al voucherelor de vacanță ar urma să se bucure aproximativ 4,2 milioane de angajați care lucrează în mediul privat.

Sursa citată notează că Nicolae Ciucă le-a spus parlamentarilor liberali că ar putea să susțină această propunere. Decontarea tichetelor se va face din fondul pentru asigurări sociale.

ADVERTISEMENT

Dacă e să vorbim de impactul bugetar al unui astfel de proiect, acesta este unul considerabil, aproximativ 1 miliard de euro.

Politicienii PNL ar dori această modificare a legii, astfel încât să beneficieze și angajații din privat de aceste tichete de vacanță. Liberalii au afirmat public în ultima perioadă că PSD a supra-impozitat munca în România.

ADVERTISEMENT

Cei din PNL ar fi nemulțumiți de propunerea PSD de a modifica codul fiscal astfel încât să fie impozitate contractele part-time la nivelul salariului minim pe economie.

Voucherele din pachetul ”Sprijin pentru România”, acordate și în 2023

Anul 2023 va fi unul al voucherelor de diferite tipuri. Pe lângă cele de vacanță, românii vor primi și alte forme de ajutor de la stat.

ADVERTISEMENT

Deja s-a stabilit ca programul ”Sprijin pentru România”, prin care se oferă vouchere sociale în valoare de 250 de lei, să fie prelungit. Persoanele din categoriile vulnerabile vor primi o dată la două luni aceste vouchere pentru achiziţia de alimente şi mese calde.

Despre un alt tip de vouchere se discută în aceste zile. Guvernul analizează acordarea unor vouchere pentru a ajuta românii cu venituri mici în contextul crizei energetice.

Chiar sâmbătă, ministrul energiei, Virgil Popescu, a precizat că discuțiile cu privire la acordarea unor vouchere pentru energie sunt încă la nivel de principiu. El a precizat că încă nu s-a ajuns la un act normativ în Guvern.

”Există în programul de coeziune şi există la Fonduri Europene, la domnul Marcel Boloş, s-a discutat, există două miliarde 200 de milioane de euro, dintre care un miliard sunt pentru consumatorii vulnerabili, exact pentru zona de energie, iar un miliard 200 sunt pentru IMM-uri. Tot pentru IMM-urile expuse la preţurile de la energie. Din ce ştiu eu, nu în Guvern s-a discutat, s-a discutat în coaliţie, s-a discutat la nivel tehnic.

Nu am ajuns încă cu un act normativ în Guvern. S-a discutat la nivel de principiu. E vorba de a se da un ajutor pentru iarna aceasta şi un ajutor pentru iarna viitoare, pentru că aceşti bani trebuie cheltuiţi în anul 2023”, a spus ministrul Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele actor! A fost o legendă. Nu te vom uita niciodată
A MURIT marele actor! A fost o legendă. Nu te vom uita niciodată
Scandal de zile mari în lumea mondenă. Doi prieteni sunt la cuțite
Scandal de zile mari în lumea mondenă. Doi prieteni sunt la cuțite
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română