News

Vreme neobișnuit de caldă în România. Când am putea avea parte de zăpadă. Anunțul meteorologilor

În plină iarnă România se bucură de temperaturi de primăvară. Meteorologii anunță când se va schimba vremea și dacă avem șanse de zăpadă.
02.01.2023 | 12:41
Vreme neobisnuit de calda in Romania Cand am putea avea parte de zapada Anuntul meteorologilor
Temperaturi de primăvară la început de ianuarie Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Ianuarie a avenit cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă din an, deși luna ianuarie este în mod obișnuit cea mai geroasă lună din an.

Când am putea avea parte de zăpadă

Meteorologii au anunțat care va fi evoluția vremii în următoarea perioadă și când vom avea parte de zăpadă în zonele joase de relief.

ADVERTISEMENT

“Începând din a doua parte a iernii, cam de pe 16 ianuarie, am putea avea și intervale în care să apară fenomenele specifice iernii: strat de zăpadă și în zone mai joase de relief și viscol”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la România TV.

Meteorologul a precizat când vor începe să scadă temperaturile, chiar dacă vor rămâne în continuare destul de ridicate.

ADVERTISEMENT

”Este un debut de lună ianuarie care, prin tradiție, este considerată cea mai rece lună a anului și a iernii în țara noastră, cu valori de temperaturi mai mari de 10-15 grade Celsius decât normalul termic al perioadei din calendar.

La această oră (duminică n.r.) înregistrăm valori mai mari de 17 grade, 20 de grade la Rădăuți, în nordul Moldovei, 19 grade la Botoșani, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Ocna, de asemenea, 18 la Mangalia, Câmpina, Curtea de Argeș, Pitești, Târgoviște, Pătrâlagele, 14 grade în Capitală, iar pe litoral, de asemenea, 16 grade la Constanța.

ADVERTISEMENT

Iată o vreme deosebit de caldă în toată țara și vremea caldă va fi de interes pe tot parcursul săptămânii care va începe. Mâine (n.r: luni) contăm, de asemenea, pe maxime între 7 până la 18-19 grade Celsius, cu 16-17 grade Celsius în Capitală.

De miercuri o să consemnăm temperaturi ușor în scădere, maxime de până la 13-14 grade Celsius, dar acestea vor fi considerate valori peste ceea ce ar fi normal, în condițiile în care în această perioadă ar trebui să înregistrăm maxime între minus 5 până la cel mult 5 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Luni, 2 ianuarie, vremea va fi în continuare caldă pentru această dată, precizează meteorologii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului în nord-vest, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Pe alocuri, în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, se va semnala nebulozitate joasă şi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 2 şi 7 grade Celsius.

ADVERTISEMENT