News

Vremea se înrăutățește în Capitală. Se anunță ger până joi seara

Starea vremii se înrăutățește în București, anunță meteorologii. De marți până joi seara vor fi temperaturi extrem de scăzute, specifice gerului, acestea fiind însoțite de vânt puternic.
11.01.2022 | 12:53
Vremea se inrautateste in Capitala Se anunta ger pana joi seara
ADVERTISEMENT

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în București în următoarele zile. Veștile nu sunt deloc bune.

Până joi seara, temperaturile vor fi până la -6 grade Celsius, iar vântul va sufla cu viteze de până la 50km/h, precizează meteorologii.

ADVERTISEMENT

Ce temperaturi vor fi în Capitală în următoarele zile

Marți, până la ora 20:00, vremea se va răci, comparativ cu ziua de luni, 10 ianuarie 2022. Cerul se va înnora, iar vântul va sufla cu intensitate.

”Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade”, mai transmite ANM.

ADVERTISEMENT

De marți, de la ora 20:00, până miercuri dimineață, ora 08:00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla mai moderat. Temperatura minimă va fi de -6 grade Celsius.

”Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în primele ore ale intervalului, apoi va slabi treptat în intensitate. Temperatura minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească”, mai este menționat pe site-ul ANM.

ADVERTISEMENT

În intervalul 12 ianuarie 2022 ora 08:00 și joi 13 ianuarie, ora 08:00 vremea va fi iar mai rece, cu temperaturi de până la 1 grad Celsius. Cerul, de asemenea, se va înnora.

”Vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat”, mai detaliază ANM.

ADVERTISEMENT

În intervalul 13 ianuarie, ora 08:00 și 13 ianuarie, ora 18:00 vremea va fi și mai rece, în special dimineața. Temperaturile vor oscila între 1-2 grade Celsius.

”Vremea va fi rece, mai ales dimineața. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului, apoi se va degaja treptat, devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade”, a mai anunțat ANM.

Atenționare de cod galben în țară. Zonele vizate

De altfel, marți ANM a emis o atenționare de Cod galben de vânt puternic și ger, valabilă pentru zece județe. Astfel, pe tot parcursul zilei vor fi rafale puternice și extrem de frig în: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi. Codul galben se va încheia în jurul orei 18:00.

ADVERTISEMENT
Tags: