News

Vremea în România în perioada 26 august – 29 august 2020. Vara e pe terminate, însă nu scăpăm de caniculă

25.08.2020 | 23:09
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie îi anunță pe români că următoarele zile vor avea parte de vreme caldă, după mai multe zile de furtuni.

Meteorologii susțin că ploile de scurtă durată își vor mai face prezența, în special în zonele de munte, însă vremea va fi în general frumoasă.

ADVERTISEMENT

Vara este pe terminate, însă vremea caldă nu pleacă momentan din România, cel puțin până la finele acestei săptămâni din luna august.

Vremea în România în perioada 26 august – 29 august 2020

Miercuri, cerul va fi variabil și izolat, în special la munte, se vor semnala ploi de scurtă durată. Potrivit ANM vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și, trecător, în sud-est și nord-vest.

ADVERTISEMENT

Potrivit România TV, temperaturile maxime se vor încadra între 23 – 24 de grade în Estul Transilvaniei și 31 de grade în Muntenia, Dobrogea și izolat în Oltenia.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7-8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 -22 grade pe litoral. Pe arii restrânse, în zonele joase, vor fi condiții de ceață dimineața și noaptea.

ADVERTISEMENT

În București vremea se anunță predominant frumoasă, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 16-18 grade.

Joi, vremea va fi în general frumoasă, iar în sudul și estul țării se va încălzi vizibil, devenind caniculară la amiază. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar mai accentuate în nordul țării și la munte, unde izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată.

ADVERTISEMENT

Vântul va avea intensificări în zona montană, cu viteze de până la 70km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 23-24 de grade în Maramureș și 35-36 grade în Muntenia, în sudul Moldovei și Vestul Dobrogei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

În București vremea va deveni caniculară după-amiază, cerul fiind senin, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în cursul zilei.

Temperatura maximă va ajunge 35 de grade, iar cea minimă va fi de 16-18 grade.

Vineri, vremea va fi predominant frumoasă, în special în zonele sudice. Cerul va fi senin în cea mai mare parte a țării, dar va avea înnorări trecătoare în nord și la munte. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în zona montană înaltă, în timp ce temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 34 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 5 grade în Transilvania și 22 de grade pe litoralul românesc.

În București vremea va fi frumoasă, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34 de grade, iar cea minimă de 16 grade.

Sâmbătă, vremea va fi predimonant frumoasă, inclusiv caniculară după-amiază în sudul și vestul țării. Cerul va fi senin, însă va vor exista înnorări trecătoare la munte și în nord-vest, dar ploaia va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în estul, sud-estul și vestul țării, precum și la munte.

Temperaturile maxime vor atinge 26 grade pe litoral și 36 de grade în Lunca Dunării, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

Vremea în București va fi călduroasă, caniculară la amiază. Cerul va rămâne mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 35 de grade, în timp ce minimele vor fi de 16-18 grade.

ADVERTISEMENT