News

Cum va fi vremea la începutul săptămânii. ANM anunță vânt puternic și ninsori în unele zone

Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea în România la începutul săptămânii. Urmează o răcire asociată cu vânt puternic și ninsori în unele zone din țară.
31.01.2022 | 08:23
Cum va fi vremea la inceputul saptamanii ANM anunta vant puternic si ninsori in unele zone
ADVERTISEMENT

Sâmbătă și duminică, România s-a aflat sub alerte cod portocaliu și cod galben de ninsori abundente, vânt puternic și viscol.

Avertizările emise de ANM expiră luni dimineața, însă fenomenele de iarnă vor continua și în următoarele ore.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță o răcire a vremii în mai multe zone ale țării. Din peisaj nu vor lipsi ninsorile și vântul puternic.

Prognoza ANM pentru începutul săptămânii. Vreme în răcire, vânt puternic și ninsori

Săptămână începe cu înnorări la munte, în Crişana, Maramureş şi nordul Moldovei, unde izolat va ninge slab. După orele serii, înnorările se vor extinde treptat şi vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului, iar precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare vor fi în regiunile nord-vestice și pe arii restrânse în cele vestice, sud-vestice și în centru.

ADVERTISEMENT

Vor fi în continuare intensificări puternice de vânt, în prima parte a intervalului în zona montană înaltă, cu rafale de peste 90…110 km/h spulberând zãpada.

În restul țării, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale ziua, îndeosebi în sud, centru, est și în extremitatea de nord-vest, viteze mai mari urmând a se înregistra în nordul Moldovei, temporar peste 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi 1 grad. Izolat va fi ceață.

ADVERTISEMENT

Marți, doar în sud-estul țării valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale specifice începutului de februarie, în timp ce în rest vor fi apropiate de acestea.

Va ninge la munte, iar în vestul, nordul și centrul țării vor predomina ninsorile. În rest vor fi precipitații mixte. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zonele înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -9 şi 1 grad.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Capitală în debut de săptămână

Mult mai bună va fi vremea în București. Temperaturile se vor menține în continuare peste mediile multianuale. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări seara și noaptea. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului când la rafală se vor atinge viteze de până la 35…45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…0 grade, mai scăzută în zona de periferie spre -4 grade.

Cei care se află la munte trebuie să știe că aici urmează o răcire. Cerul va fi noroc și va mai ninge slab îndeosebi în nordul Carpaților Orientali. Vântul va continua să sufle tare în prima parte a intervalului în zona înaltă, cu rafale de peste 90…110 km/h spulberând zăpada. Izolat va fi ceață.

ADVERTISEMENT