News

Cum va fi vremea joi, 3 februarie. Meteorologii anunță ninsori și vânt puternic în mai multe zone

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în România în ziua de joi, 3 februarie. Fenomene specifice iernii, precum ninsori și vânt puternic, vor fi prezente în mai multe regiuni.
03.02.2022 | 07:53
Cum va fi vremea joi 3 februarie Meteorologii anunta ninsori si vant puternic in mai multe zone
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 3 februarie. Din datele specialiștilor aflăm că vom avea parte de o zi rece, cu un cer temporar noros.

În mai multe zone vom avea precipitații sub toate formele: ninsori, lapovițe, dar și ploi.

Nu va lipsi din peisaj vântul. Acesta va prezenta intensificări puternice în zonele înalte, dar și în Moldova și Oltenia.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru joi, 3 februarie. Ninsori și vânt puternic în mai multe regiuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o zi de joi răcoroasă și închisă. Vom avea precipitații în mai multe zone joase. În ceea ce privește muntele, aici precipitațiile vor fi slabe, sub formă de ninsoare.

În centrul și nordul ţării înnorările vor persista în cea mai mare parte a zilei. Aici se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

ADVERTISEMENT

În celelalte regiuni doar izolat vor fi fulguieli sau lapoviţă, iar în sud, mai ales după-amiaza şi seara sunt posibile precipitații sub formă de ploaie

Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în Moldova și sudul Olteniei, unde rafalele vor ajunge la aproximativ 55 de km/h. Vânt puternic avem și pe crestele munților, mai ales în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăși 70 – 80 km/h.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 10 grade. Pe arii restrânse se va forma ceaţă şi vor fi condiţii de polei.

Cum va fi vremea în Capitală și la munte

În Capitală urmează o zi închisă, cu un cer temporar noros, în special după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru precipitații slabe sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat.

ADVERTISEMENT

Maxima zilei de joi se va situa în jurul valorii de 8 grade, în timp se minima va fi cuprinsă între -5 și -4 grade Celsius. Cea mai scăzută valoare din Capitală va fi înregistrată la periferie, unde temperatura va ajunge la -7 grade, anunță meteorologii, citați de Realitatea Plus.

În zona de munte vremea va fi una veritabilă de iarnă. Va fi rece și vor cădea ninsori slabe în zona Carpaților Meridionali și Orientali. Vântul va sufla slab până la moderat, înregistrând intensificări spre creste.

Rafalele de vânt pot atinge aici viteze de peste 70 -80 km/h, spulberând zăpada. Valorile termice vor fi în scădere ușoară față de intervalul anterior.

ADVERTISEMENT