News

Vremea rea face prăpăd în țară. Zeci de gospodării au fost inundate, iar un acoperiș s-a prăbușit peste 9 mașini

Zeci de gospodării și subsoluri din Brașov, inundate după vijelia din noaptea trecută. Un acoperiș s-a prăbușit peste 9 mașini
29.08.2021 | 11:57
Vremea rea face prapad in tara Zeci de gospodarii au fost inundate iar un acoperis sa prabusit peste 9 masini
ADVERTISEMENT

Mai multe zone din țară au fost afectate de vremea rea. Gospodării, subsoluri și străzi din județul Brasov au fost inundate în ultimele ore din cauza ploilor extrem de puternice. În Curtea de Argeș, vântul a făcut prăpăd. Un acoperiș a căzut peste 9 mașini.

Pompierii brașoveni au acționat pentru evacuarea apei din gospodării și din subsolurile mai multor locuințe.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu s-au înregistrat victime și nicio persoană nu a avut nevoie de asistență medicală, conform Antena3.

Zeci de gospodării și subsoluri din Brașov au fost inundate

Foto: Antena3

În ultimele ore s-a intervenit la peste 30 de solicitari cu autospeciale si motopompe din dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii din municipiul Brasov, dar si din localitatile: Râșnov, Moieciu, Stupini, Sacele, Predeal, Zarnesti, Feldioara.

ADVERTISEMENT

În urma revărsării pârâului Ghimbasel, în zona cartierului Stupini s-a constat afectarea părții carosabile. Drumul a fost acoperit cu apa de până la 40- 50 cm pe următoarele artere:

  • strada Fânului pe o distanță de cca 350 m
  • intersecția cu DN. 13 – Str. Fagurelui, pe o distanță de cca 500 m
  • strada Fântânii pe o distanță de cca 150 m (nivelul apei de 10 – 15 cm)
  • DN 13, sensul de mers Rupea – BV ( 2 benzi pe sens) pe o lungime de cca 50 m – nivelul apei de cca 10 – 15 cm
ADVERTISEMENT

Acoperiş smuls de vânt şi prăbuşit peste 9 maşini în Curtea de Argeș

Nouă autoturisme au fost afectate de căderea învelitorii unui acoperiș în Curtea de Argeș, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeș,  potrivit Mediafax.

În urma ploii torențiale din noaptea trecută, au fost inundate peste 30 de gospodării din Câmpulung, pe strada Cuza Vodă, a transmis primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi.

ADVERTISEMENT

Județul Argeș se află, duminică, sub avertizare Cod portocaliu de ploi abundente.

”La ora 09:00 am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a face bilanțul exact al pagubelor. De asemenea, trebuie să găsim urgent o soluție să nu se mai întâmple așa ceva. Strada s-a asfaltat în urmă cu câțiva ani fără să se amenajeze șanțurile, rigolele, iar canalizarea nu a fost dimensionată pentru nevoile zonei.

Din păcate, câmpulungenii au de suferit. O stradă reabilitată înseamnă: apă, canal, gaze, rigole, iluminat, camere de supraveghere, cabluri îngropate și pistă de biciclete – acolo unde lățimea străzii permite. E adevărat că va fi șantier, va fi deranj, însă numai așa vom face o stradă cu care ne vom mândri cel puțin 15 ani. Altfel, tot cârpeală se va numi”, scrie Elena Lasconi.

ADVERTISEMENT
Tags: