News

Vremea se răcește accentuat în România. ANM a anunțat ninsori în unele zone

Potrivit ultimelor date de la ANM, vremea se răcește accentuat în România. Meteorologii au anunțat ninsori în unele zone.
16.04.2024 | 21:00
Vremea se raceste accentuat in Romania ANM a anuntat ninsori in unele zone
Prognoză ANM de coșmar: vremea se răcește accentuat în România. Se anunță și ninsori. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Conform datelor emise de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea se răcește accentuat în România. Vom asista la o scădere dramatică a temperaturilor. În unele zone din țară sunt prognozate ninsori.

Prognoză ANM de coșmar: vremea se răcește accentuat în România. Se anunță și ninsori

Luni și marți, România a traversat două zile veritabile de vară. Deși ne aflăm doar la mijlocul lunii aprilie, maximele au trecut frecvent de 30 – 33 de grade Celsius în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT

De la mijlocul acestei săptămâni, vremea se schimbă radical. În unele zone, temperaturile vor fi mai mici și cu 15 – 20 de grade Celsius în decurs de numai 24 de ore.

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme severă pentru mai multe zone din ţară. În zone extinse din Banat, sudul Crișanei și Transilvania, ANM anunță ploi torențiale, vijelii și grindină.

ADVERTISEMENT

Întrucât în țară pătrunde o masă de aer rece, în unele zone montane vorbim chiar și de lapoviță și ninsoare. Meteorologii au emis și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă până joi seara.

”De mâine (n.r. miercuri, 17 aprilie), la altitudini mai mari de 1500 m, este posibil să vorbim de precipitații care se pot transforma în lapoviță și ninsoare, având în vedere tiparul de vreme și schimbarea condițiilor meteorologice de la acest episod de vreme foarte călduroasă la un episod care va aduce temperaturi scăzute în următoarele zile, în mod deosebit în jumătatea nordică a țării”, a declarat directorul ANM, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Masa de aer rece a pătruns deja în România. Diferențe uriașe de temperatură

Aerul polar a intrat deja în România. Temperaturile deja au scăzut deja dramatic în vestul țării. De exemplu, în Arad termometrele arătau ieri aproape 30 de grade. Marți seara, mercurul din termometre indică 8-10 grade.

Capitala nu va fi ocolită de răcirea vremii. Miercuri, vremea va fi în general instabilă și se va răci. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, cel mai probabil după orele amiezii însoțite și de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

ADVERTISEMENT

Joi, valorile termice vor continua să scadă ușor în București. Cerul va avea înnorări și vor mai fi condiții de ploaie slabă, mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, anunță ANM.

ADVERTISEMENT