Sport

Vreți să mai antrenați? Mircea Lucescu a răspuns la întrebarea care-l macină încă

Mircea Lucescu a răspuns dacă vrea să mai antreneze după ce luna trecută și-a dat demisia de la Dinamo Kiev.
21.12.2023 | 07:50
Vreti sa mai antrenati Mircea Lucescu a raspuns la intrebarea carel macina inca
Vreți să mai antrenați? Mircea Lucescu a răspuns la întrebarea care-l macină încă. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a fost invitatul unei ediții de colecție a emisiunii „SUFLET DE RAPIDIST”. Printre subiectele abordate, cel mai galonat antrenor român a vorbit inclusiv despre posibilitatea să revină pe banca tehnică. În noiembrie, „Il Luce” și-a dat demisia de la Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu a dat răspunsul. Vrea sau nu să mai antreneze? „Mi-e foarte greu”

Dinamo Kiev este ultima echipă antrenată de Mircea Lucescu. Ajuns la vârsta de 78 de ani, „Il Luce” și-a dat demisia la începutul lunii noiembrie. Tot atunci, cel mai decorat tehnician român a dat de înțeles că și-a încheiat cariera. Se pare, însă, că nu poate sta departe de banca tehnică.

ADVERTISEMENT

„Nu știu. O să vedem. Deocamdată vreau să văd cum e în afara fotbalului. 50 și ceva de ani numai în fotbal, fără întreruperi… Mi-e greu, mi-e foarte greu. (n.r. – mergeți cu nepoțelul la antrenamente?) Am fost de vreo trei ori. (n.r. – o să îl vedem la Rapid?) La Rapid sau în altă parte. De ce doar la Rapid?

Răzvan a ținut să se antreneze acolo. Deocamdată se joacă. E foarte important să duci copiii la fotbal de la 5-6 ani. Mă duc la antrenament și văd că antrenorul le zice ceva și ei fac altceva.

ADVERTISEMENT

Sunt copii. Se joacă. Ei trebuie să socializeze. Să se îmbrățișeze. Să se bucure când marchează un gol. Una dintre cele mai importante direcții pentru educarea copilului e sportul.

Te ocupi de sport, nu mai construiești spitale. Ocupă-te te sport. Ne-au disparut atâtea terenuri de sport, maidane. Plecam dimineața și ne mai întorceam seara. Acum copiii stau cu ochii înghesuiți în laptop și în internet și se îmbolnăvesc”, a declarat Mircea Lucescu, în exclusivitate la „SUFLET DE RAPIDIST”.

ADVERTISEMENT

Lucescu, în atenția lui Lyon

La scurt timp după despărțirea de Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a intrat în atenția lui Olympique Lyon. Tehnicianul în vârstă de 78 de ani a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre oferta francezilor.

„N-are rost să discutăm despre lucrul ăsta. (n.r. retragere definitivă?) Nu, în nicio secundă. Nu simt că trebuie să fac lucrul ăsta. S-ar putea să o fac, dar nu gândindu-mă că o să o fac.

ADVERTISEMENT

Până la urmă orice retragere, o plecare este ca și cum ai muri puțin. Ce exemplu aș da eu strănepoților mei. Ei trebuie să înțeleagă că viața este o luptă permanentă și trebuie să o duci până la capăt”, a declarat Mircea Lucescu, la FANATIK SUPERLIGA.

„SUFLET DE RAPIDIST” este o emisiune tip podcast, cu Superbet sponsor principal, direct pe sufletul fanilor giuleșteni. În fiecare marți, ora 13:30, LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO. „SUFLET DE RAPIDIST”, noua emisiune marca FANATIK, se vede Live EXCLUSIV pe site-ul FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 13:30.

Premiera fiecărei ediții a emisiunii va avea loc în fiecare joi, începând cu ora 10:30, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de Youtube FANATIK.RO. Alături de Robert Niță și Lucian Ionescu vor fi în studio nume grele din viața Giuleștiului. Niciun fan al Rapidului nu trebuie să rateze această emisiune!

Vreți să mai antrenați? Mircea Lucescu a răspuns la întrebarea care-l macină încă

ADVERTISEMENT