Fotbal international

Walter Zenga își caută echipă! Ce spune despre o revenire în Liga 1

21.01.2021 | 15:45
Walter Zenga isi cauta echipa Ce spune despre o revenire in Liga 1
ADVERTISEMENT

Walter Zenga se pregătește de o nouă aventură în fotbal. Italianul așteaptă oferte din Serie A și exclude o revenire în fotbalul românesc.

Fostul campion al Italiei a acordat recent un interviu cotidianului Gazzetta Dello Sport în care a vorbit despre planurile lui de viitor. Stabilit de 10 ani în Emiratele Arabe Unite, antrenorul le-a dezvăluit jurnaliștilor italieni că își dorește să revină în Serie A și a declinat ofertele din campionatul României.

ADVERTISEMENT

”Vreau să revin în Serie A, chiar dacă am în CV multe echipe din străinătate. Acum sunt mulţi antrenori tineri, dar nu vârsta contează, ci mentalitatea, atitudinea şi calităţile. În primul rând, un antrenor trebuie să ştie ce li se potriveşte cel mai bine jucătorilor. Sigur că Serie A este obiectivul, sunt conştient că pot antrena acolo, mă gândesc doar la Serie A”, a spus Zenga pentru sursa citată.

Walter Zenga își caută echipă: “Am avut ghinion”

Zenga și-a început cariera de antrenor în 1998 când a pregătit-o un singur sezon pe New England Revolution din campionatul nord-american. De altfel, italianul are la activ o sigură echipă la care a rezistat mai mult de un sezon. Este vorba de Al-Nasr Dubai pe care a antrenat-o între 2011-2013.

ADVERTISEMENT

În CV-ul lui Zenga se regăsesc și cluburi de mare tradiție, precum Steaua Roșie Belgrad, Samdoria Genova sau Wolverhampton. A câștiga singurele trofee cu marea campioană din Serbia – titlul și Cupa în 2006. Ultima echipă pe care a pregătit-o a fost Cagliari, în ultimele 13 etape din sezonul trecut, fiind demis după un 0-3 cu AC Milan.

”Am avut ghinion în 4-5 situaţii de-a lungul carierei, cum ar fi la Sampdoria. N-am nimic cu Montella, care mi-a luat locul, dar rezultatele nu s-au schimbat nici cu el. La Venezia, la fel. Aşa a fost să fie”, a mai spus Zenga pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Anul trecut își căuta echipă în Emiratele Arabe

Liber de contract din vara anului trecut, Walter Zenga a încercat să revină în fotbal încă din toamna trecută, după divorțul de Raluca, femeia care i-a fost alături vreme de 14 ani. Contactat de UAE Sports News, antrenorul spunea la sfârșitul anului trecut că așteaptă oferte din partea cluburilor din Emiratele Arabe Unite.

”Caut o nouă provocare și aș vrea ca aceasta să fie în fotbalul din Emirate deoarece aș vrea să mă stabilesc aici. Nu sunt genul de antrenor lacom, care să urmărească doar partea financiara. Am ales Emiratele Arabe ca un drum final datorită stilului de viață frumos, legilor, tradițiilor pe care le-am trăit în peste 10 ani de când locuiesc aici”, spunea în urmă cu două luni Zenga.

ADVERTISEMENT

În Zona Golfului, Walter Zenga a antrenat de patru ori în Emiratele Arabe, la Al-Ain (2007) Al-Nasr (2011-2013), Al Jazira (2013-2014) și Al-Shaab (2015-2016). În 2010 a mai avut un scurt mandat pe banca lui Al-Nassr, în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT