Sport

Walter Zenga, antrenor la FC U Craiova? „Și-a arătat disponibilitatea”. Ce spune Adrian Mititelu. Update

După plecarea lui Croitoru, FC U Craiova caută un nou tehnician, pe care Adrian Mititelu ar vrea să-l numească în pauza pentru Mondial, și este în contact cu Walter Zenga.
26.10.2022 | 12:11
Walter Zenga antrenor la FC U Craiova Sia aratat disponibilitatea Ce spune Adrian Mititelu Update
Walter Zenga este între numele dorite la FC U Craiova, dar sunt și voci care susțin că italianul nu va accepta numirea dacă Mititelu nu renunță la Dan Vasilică. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
26-10-2022
09:16

Adrian Mititelu recunoaște tratativele cu Walter Zenga

Adrian Mititelu, patronul echipei FC U Craiova, recunoaște că italianul Walter Zenga este o soluție de înlocuire a lui Marius Croitoru, dar spune că o decizie va fi luată abia după ce SuperLiga va intra în pauza cauzată de Campionatul Mondial.

„A fost o discuție de principiu și atât. Am vorbit cu Zenga și cu alte trei-patru persoane. 90 la sută va fi un antrenor străin. Sunt și alte persoane cu care am încercat să colaborăm, dar nu am luat o decizie.

Cu siguranță, nu vom numi un nou antrenor mai devreme de săptămâna premergătoare meciului cu FCSB sau după meciul cu FCSB, când va fi acea pauză competițională”, a declarat Adrian Mititelu la Pro Arena.

Patronul oltenilor susține că printre cei care s-ar fi autopropus pentru funcția de antrenor ar fi și Costel Gâlcă, dar acesta este greu de adus din cauza condițiilor pe care le pune: „M-am gândit la Gâlcă. Ne-a dat mesaje prin niște intermediari. El e un caracter deosebit, dar am înțeles că pune condiții dure”.

În ceea ce privește banca tehnică, FC U Craiova rămâne, pentru moment, sub semnul provizoratului după plecarea lui Marius Croitoru. Potrivit oficialilor clubului, Adrian Mititelu nu vrea să se pripească și ar putea lua o decizie abia în perioada în care SuperLiga se va întrerupe pentru Cupa Mondială. Discuțiile nu lipsesc însă, iar Walter Zenga este un nume confirmat de conducerea FC U Craiova.

”A fost o discuție cu Walter Zenga. Și-a arătat disponibilitatea de a avea o discuție de principiu”, spun oficialii FC U Craiova

După 1-1 cu Hermannstadt, FC U Craiova ocupă poziția a 12-a în SuperLiga. La doar două puncte de U Cluj, echipă aflată pe loc retrogradabil.

ADVERTISEMENT

Mai mult, urmează o perioadă extrem de complicată. Cu meciuri contra unor echipe una și una. În weekend, cu Farul, lider după turul sezonului regular, iar în următoarele runde de campionat, cu campioana CFR Cluj și vicecampioana FCSB.

Plus un meci din Cupa României Betano, cu o altă formație incomodă, FC Voluntari. Toate aceste jocuri, până la întreruperea campionatului. Momentul în care, potrivit președintelui FC U Craiova, Marcel Pușcaș, urmează să fie numit noul antrenor.

ADVERTISEMENT

”În scurtă vreme o să fie numit și un antrenor. În pauza competițională pentru Mondial. Nu poți să aduci un antrenor de pe o zi pe alta. Acum suflăm și în iaurt. Am avut patru antrenori sezonul trecut”, a spus președintele FC U Craiova.

Pe lista lui Mititelu se află și Walter Zenga. Tehnicianul care a mai antrenat în România pe FC Național, Steaua (actuala FCSB), cu care a și câștigat un titlu, și Dinamo, este fără contract din 2020, după ce a fost demis de Cagliari.

ADVERTISEMENT

A existat și un prim contact. Și, potrivit GSP, între condițiile puse de italian a fost aceea de a fi înlăturat preparatorul fizic Dan Vasilică. Cel care a și condus echipa și este unul dintre preferații patronului. Dar asupra căruia au planat suspiciuni că i-ar fi lucrat pe foștii pricipali. Inclusiv pe Croitoru.

Oficialii FC U Craiova despre varianta Walter Zenga: ”Patronul vrea să ia decizia potrivită”

Oficialii FC U Craiova spun însă că nu aceasta este realitatea. Ei spun că Zenga și-a arătat disponibilitatea de a avea o discuție de principiu. Însă italianul nu ar reprezenta singura soluție.

ADVERTISEMENT

”Într-adevăr, a fost o discuție cu Walter Zenga, după ce numele lui a fost propus patronului. Am luat legătura cu el pentru a stabili anumite lucruri legate de o posibilă colaborare. Walter și-a arătat disponibilitatea de a avea o discuție de principiu.

Nu s-a pus în nicio secundă problema să vină cu anumite condiții legate de staff, din contră. A spus că îi este foarte ușor să lucreze cu antrenorii pe care îi avem acum, pentru că aceștia cunosc situația și jucătorii.

Nu a fost nicio pretenție importantă. A fost interesat de baza de pregătire, de condiții, de obiectiv, de o durată a contractului, dar nicio secundă de staff. Ultimul lucru pe care l-a subliniat a fost salariul.

În același timp, pentru că apare menționat numele preparatorului fizic Dan Vasilică, el a lucrat și cu Nicolo Napoli, cu Eugen Trică, Flavius Stoican și Marius Croitoru. Toți antrenorii au avut o relație profesională foarte bună cu el, bazată pe respect.

Așa cum a fost propus Walter Zenga, mai sunt și alte nume. Dar patronul vrea să ia decizia potrivită în numirea noului antrenor, mai ales că echipa traversează un moment greu.

Astfel de știri destabilizează și mai rău atmosfera și relația dintre FCU și suporterii pe care ne dorim să îi avem alături în număr cât mai mare, mai ales că urmează un program foarte greu”, a precizat team-managerul FC U Craiova, Eduard Zelgin.

ADVERTISEMENT