Life

WhatsApp nu va mai funcționa din 24 octombrie pe aceste telefoane. Vezi dacă al tău e pe listă. Sunt vizate modele de Iphone, Samsung, Huawei și LG

Lista telefoanelor pe care nu va mai funcționa aplicația WhatsApp. Se întâmplă de la 24 octombrie. Cum poți verifica dacă telefonul tău este în regulă
07.10.2023 | 10:32
WhatsApp nu va mai functiona din 24 octombrie pe aceste telefoane Vezi daca al tau e pe lista Sunt vizate modele de Iphone Samsung Huawei si LG
WhatsApp nu o să mai meargă pe o serie de telefoane începând cu 24 octombrie. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

A devenit oficial. Se întâmplă chiar de la 24 octombrie, dată de la care WhatsApp va înceta să mai accepte smartphone-urile care rulează pe Android 4.0 sau mai puțin. Așadar, toți cei care au asemenea telefoane trebuie să știe că vor rămâne fără această aplicație

Telefoanele pe care nu va mai funcționa aplicația WhatsApp

Înainte de a-și termina suportul, WhatsApp vă trimite o notificare în avans pentru a vă informa că sistemul de operare al dispozitivului dumneavoastră nu va mai fi acceptat. Reprezentanții companiei spun că este un gest decent pe care îl fac pentru clienții lor.

ADVERTISEMENT

Cert este că WhatsApp continuă să actualizeze aplicațiile iOS și Android cu noi funcții din când în când. Dar, de asemenea, încetează suportul pe multe astfel de dispozitive după un interval de timp.

WhatsApp a dezvăluit că nu va mai accepta telefoanele care nu rulează pe Android OS 5.0 sau o versiune ulterioară. Compania afirmă că unele dintre cele mai vechi și mai puțin folosite telefoane vor pierde suportul WhatsApp.

ADVERTISEMENT

Dacă smartphone-ul dvs. este unul dintre ele, este mai bine să vă actualizați dispozitivul. Așadar, posesorii de telefoane Android cu OS 4.1 și mai sus, dar și iPhone cu iOS 12 și versiuni ulterioare trebuie neapărat să găsească o soluție.

De asemenea, cei care au telefoane cu KaiOS 2.5.0 și versiuni ulterioare, inclusiv JioPhone și JioPhone 2 sunt în pericol și vor rămâne fără WhatsApp de la 24 octombrie inclusiv.

ADVERTISEMENT

Cum să verifici versiunea sistemului de operare Android a telefonului tău?

Pentru a verifica pe ce sistem de operare rulează smartphone-ul tău, trebuie să mergi la Setări telefon> Despre telefon> Informații despre software. Dacă smartphone-ul tău rulează pe Android 4.0 sau mai jos, platforma de mesagerie își va încheia suportul pe acel dispozitiv în octombrie.

Cum să verifici versiunea iOS a telefonului tău?

Pentru a verifica pe iOS, trebuie doar să introduceți setările generale și să apăsați opțiunea Despre. Acolo, puteți vedea versiunea actuală de iOS care rulează pe smartphone-ul dvs.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla dacă WhatsApp încetează asistența pe un telefon?

Înainte de a-și termina suportul, WhatsApp vă va trimite o notificare în avans pentru a vă informa că sistemul de operare al dispozitivului  nu va mai fi acceptat. Compania adaugă că vi se va trimite și un memento pentru a vă actualiza dispozitivul.

Unele dintre dispozitivele care pierd suportul WhatsApp sunt HTC Onem, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy Nexus, HTC Sensation, Motorola Droid Razr, Sony Xperia S2 și multe altele.

ADVERTISEMENT