Premier League

Wilfried Zaha se implică în lupta contra coronavirusului în Coasta de Fildeș: “Salvează vieţi prin ceea ce face”

12.04.2020 | 18:08
Wilfried Zaha se implica in lupta contra coronavirusului in Coasta de Fildes Salveaza vieti prin ceea ce face
ADVERTISEMENT

Wilfried Zaha, vedeta echipei londoneze Crystal Palace, este extrem de activ în bătălia cu pandemia de coronavirus. A oferit cazare gratuită personalului din sistemul medical în 50 de apartamente din capitala Angliei.

Wilfried Zaha dă a zecea parte din salariul la Crystal Palace

În țara natală, Coasta de Fildeș, Wilfried Zaha este privit ca un zeu. Are propria fundație și un orfelinat pentru care varsă lunar a zecea parte din salariul de 150.000 de euro pe săptămână de la Crystal Palace.

ADVERTISEMENT

În vremuri normale organizațiile sale sunt mobilizate să ajute oamenii în vârstă și singuri, fără sprijin, dar și femeile care și-au pierdut soții sau copiii cu anumite dizabilități.

Asigură hrană pentru familiile sărace în timpul pandemiei

Acum însă toate eforturile sunt concentrate pentru lupta împotriva COVID 19. Fratele jucătorului, Carin Zaha, este cel aflat în linia întâi, pe banii lui Wilfried. Camioane pline cu alimente și dezinfectanți au circulat pe întreg teritoriul țării, ducând tot ce nevoie la familiile sărace.

ADVERTISEMENT

Grupuri din cadrul Fundației merg din casă în casă și îi învață pe oameni ce trebuie să facă pentru a se proteja de virus. La fel la orfelinat, unde sunt 31 de copii, cu vârste de la câteva luni până la 16 ani și unde nu mai are nimeni acces.

Sora jucătorului e directoare a orfelinatului

“Sunt atât de mândru de Wilfried. Imediat cum a început să joace fotbal la înalt nivel primul lui gând a fost să facă o fundație și să ofere ajutor.”

ADVERTISEMENT

Carine, sora geamănă a lui Carin, este directoarea Orfelinatului și spune că fără ajutorul fratelui ei ar fi fost dezastru. “Fiind mamă eu însumi și având atâția copii în grijă e o mare problemă să le asiguri de mâncare.

Doar trei decese de COVID 19 în Coasta de Fildeș

Practic prin tot ceea ce face Wilfried salvează vieți și nu numai noi apreciem acest lucru foarte mult. La noi în țară multă lume a aflat de faptele lui și îl binecuvântează.

ADVERTISEMENT

În Coasta de Fildeș situația nu e atât de gravă, cu 430 de cazuri de infectări și doar trei decese, însă nu mai sunt deschise decât supermarketurile.

ADVERTISEMENT