Sporturi

Wimbledon 2020, anulat din cauza pandemiei de coronavirus! Doar războaiele mondiale au mai blocat turneul din Londra + pierderi financiare colosale

01.04.2020 | 18:55
Wimbledon 2020 anulat din cauza pandemiei de coronavirus Doar razboaiele mondiale au mai blocat turneul din Londra  pierderi financiare colosale
ADVERTISEMENT

Wimbledon 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, fiind primul turneu de Mare Şlem care nu se va disputa în acest an. FANATIK îţi prezintă care au fost cele 11 ediţii care au fost anulate în trecut, fiind prima oară când un alt eveniment, în afara războiului, duce la oprirea celui mai vechi turneu de tenis.

Pandemia de coronavirus a dus la anularea Wimbledon 2020

Miercuri, oficialii de la All England Lawn Tennis Club au anunţat că Wimbledon 2020 a fost anulat, astfel că ediţia din acest an nu se va mai juca. În trecut, de zece ori s-a întâmplat ca turneul din Londra să nu se dispute, de fiecare dată cauza fiind războiul.

ADVERTISEMENT

În vara anului 1914, fanii tenisului din Marea Britanie s-au strâns la terenurile de la All England Lawn Tennis Club. Turneul de la Wimbledon s-a disputat în perioada 22 iunie – 4 iulie şi a fost ultima ediţie până în 1919.

La 24 de zile după meciurile din finalele de la Wimbledon 1914, pe 28 iulie, a început Primul Război Mondial. Conflagraţia a dus la anularea ediţiilor din 1915, 1916, 1917 şi 1918, astfel că Norman Brookes (Australia) şi Dorothea Lambert Chambers (Marea Britanie), plus câştigătorii celorlalte probe, au rămas în posesia trofeului timp de cinci ani.

ADVERTISEMENT

Al Doilea Război Mondial a dus la anularea a şase ediţii de la Wimbledon

Pe 8 iulie 1939, iubitorii tenisului plecau de la All England Lawn Tennis Club cu gândul la următoarea ediţie. Prima zi de toamnă, 1 septembrie 1939, a însemnat startul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar turneul de la Wimbledon nu s-a mai disputat pentru şase ediţii.

Ediţiile din 1940, 1941, 1942, 1943, 1944 şi 1945 nu s-au mai disputat din cauza conflagraţiei. Chiar dacă războiul s-a încheiat în Europa pe 8 mai 1945, britanicii nu au organizat ediţia din acel an din cauza pagubelor suferite de Londra în timpul bombardamentelor.

ADVERTISEMENT

Gaură financiară după anularea Wimbledon 2020

Un turneu de Mare Şlem generează venituri substanţiale, însă anularea unui astfel de eveniment poate produce probleme financiare mari. Şansa All England Lawn Tennis Club este dată de poliţele de asigurare pentru astfel de evenimente neprevăzute.

Confom BBC, pierderile sunt estimate la peste 200.000.000 de lire sterline, bani care proveneau de pe urma biletelor vândute şi a drepturilor TV. În plus, organizatorii turneului au încasat deja sumele aferente din partea partenerilor şi a sponsorilor.

ADVERTISEMENT

Adio tenis până în iulie

Din moment ce Wimbledon 2020 a fost anulat, aceeaşi soartă o vor avea şi restul turneelor din luna iunie. Practic, din calendarul pe acest sezon vor mai dispărea încă trei săptămâni, după ce toate competiţiile din martie, aprilie şi mai au fost “îngheţate”. Pe 13 iulie ar urma să înceapă turneele WTA Bucureşti, WTA Lausanne, ATP Hamburg, ATP Newport şi ATP Bastad.

ADVERTISEMENT
Tags: