News

Wizz Air va închide baza operațională de la Suceava. Compania va anula șase rute importante

Compania Wizz Air a decis să închidă baza operațională de la Suceava la nici un an de la deschiderea ei, renunțând totodată la șase rute importante.
07.09.2023 | 17:49
Wizz Air va inchide baza operationala de la Suceava Compania va anula sase rute importante
Wizz Air va închide baza operațională de la Suceava. Foto: Wizz Air FB
ADVERTISEMENT

Mai exact, compania a confirmat că va închide această bază operațională de la 28 octombrie 2023, astfel că se va renunța definitiv la rutele Suceava – Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais, Treviso și Bologna. Cu toate acestea, Wizz Air va continua să zboare la Suceava din Londra, Roma, Dortmund și Memmingen.

Wizz Air va închide baza operațională de la Suceava

În această situație zborurile vor fi operate cu avioane și echipaje de zbor de la alte baze operaționale. Diarmuid O Conghaile, directorul general al Wizz Air Malta, a oferit mai multe detalii referitoare la această situație. Practic Wizz Air vrea să ”optimizeze” piața din România și să ”sporească fiabilitatea operațională” prin aceste măsuri.

ADVERTISEMENT

”Ca urmare a planurilor de optimizare a pieței din România, menite să sporească fiabilitatea operațională pentru clienții noștri locali, operațiunile noastre din Suceava au devenit nesustenabile”, a transmis reprezentantul companiei. Momentan, Wizz Air e singura companei care operează zboruri pe rute internaționale de la Suceava.

Asta, în timp ce TAROM și AirConnect zboară de la Suceava la București. Conform BoardingPass, angajații au fost deja anunțați și știu că trebuie să-și caute de lucru sau să se reorienteze. ”Tuturor angajaţilor afectaţi de la baza din Suceava li se vor oferi oportunităţi de lucru în altă parte în reţeaua Wizz Air. Wizz Air îşi menţine angajamentul de a creşte pe termen lung pe piaţa românească, creând sute de locuri de muncă suplimentare atât în cadrul companiei, cât şi în industriile asociate, stimulând creşterea rapidă a sectoarelor turismului şi ospitalităţii din România”, a precizat compania.

ADVERTISEMENT

”Wizz Air a anunţat astăzi planurile de ajustare a reţelei şi de optimizare a activităţii din România pentru a creşte fiabilitatea operaţională pentru clienţii locali. Mai exact, compania aeriană îşi ajustează reţeaua din Suceava şi se va concentra pe zborurile ce vor fi operate în continuare, pentru a optimiza mai bine timpul de zbor şi a minimiza perturbările şi anulările pentru clienţii din România.

Începând cu 28 octombrie 2023, compania aeriană îşi va închide baza de la Suceava, urmând să opereze în continuare zboruri pe cinci rute actuale din Suceava către Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund şi Memmingen”, a transmis oficial companie. Se pare că zborurile din mai multe orașe europene spre Suceava vor fi deservite, dar din baza din Iași.

ADVERTISEMENT

Compania Wizz Air operează peste 5.000 de zboruri pe lună către 24 de țări din 6 baze din România: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Craiova și Sibiu. Primul zbor al Wizz Air de la Suceava a fost pe 3 august 2016, iar de atunci aproximativ 2 milioane de oameni au călătorit înspre și dinspre Suceava cu această companie low-cost.

Oamenii care și-au luat deja bilete după data când zborurile vor fi anulate vor fi notificați prin e-mail și pot reprograma gratuit cursa sau vor primi rambursarea a 100% din suma achitată. Românii s-au obișnuit în ultima vreme cu bătăile de cap pricinuite de Wizz Air, companie low cost aleasă de multă lume pentru că oferă prețuri mici.

ADVERTISEMENT

De altfel, Wizz Air a fost reclamată de România la Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației din cauza zborurilor anulate în ultima perioadă, însă rămâne neclar ce pârghii legale ar exista împotriva companiei maghiare. “Astăzi am avut o serie de discuţii extrem de aplicate în legătură cu anulările zborurilor, întârzierile în operare şi situaţia pasagerilor companiei Wizz Air în România”, transmitea secretarul de stat Bogdan Mîndrescu.

ADVERTISEMENT