Sport

Inspiraţia lui Xavi! Barcelona, salvată de fotbalişti care au jucat în liga a treia spaniolă, în acest sezon

Barcelona a învins-o pe Elche, scor 3-2, cu ajutorul golurilor marcate de trei fotbalişti care au jucat şi în liga a treia spaniolă, în actualul sezon.
18.12.2021 | 23:51
Inspiratia lui Xavi Barcelona salvata de fotbalisti care au jucat in liga a treia spaniola in acest sezon
ADVERTISEMENT

Barcelona a avut iar emoţii, de această dată cu Elche, însă catalanii au fost salvaţi de inspiraţia lui Xavi. Antrenorul de 41 de ani a mizat, în primul “11”, pe câţiva jucători tineri, iar trei dintre aceştia au adus victoria pe “Camp Nou”. Toţi evoluaseră, în actualul sezon, şi la Barcelona B, în liga a treia spaniolă.

Ferran Jutgla, Gavi şi Nico Gonzalez au salvat Barcelona cu Elche

Ferran Jutgla e un nume care nu spune prea multe, însă a profitat de şansa pe care a primit-o din partea lui Xavi. Mijlocaşul ofensiv de 22 de ani a debutat în remiza cu Osasuna, din etapa trecută, când a jucat 1 minut, ca mai apoi să evolueze şi în amicalul cu Boca Juniors, de marţi, când a deschis scorul.

ADVERTISEMENT

Cu Elche, Xavi a decis să-l folosească pe Ferran Jutgla din primul minut, iar fostul junior al lui Espanyol a ieşit imediat în evidenţă. În minutul 16, la un corner al catalanilor, a deschis scorul pentru catalani, ca mai apoi să-l încerce de câteva ori pe portarul oaspeţilor. Mai mult decât atât, fotbalistul de 22 de ani a mai înscris o dată, însă reuşita a fost anulată pentru ofsaid.

  • 15 meciuri a jucat Ferran Jutgla în liga a treia spaniolă, în sezonul 2021-2022

La trei minute de la golul lui Jutgla, Gavi a spart gheaţa şi l-a întrecut pe Lionel Messi. Noua perlă a catalanilor a reuşit un gol de toată frumuseţea, primul în tricoul Barcelonei, la doar 17 ani şi 135 de zile. Astfel, internaţionalul spaniol l-a depăşit pe Messi, care marcase prima reuşită, în tricoul blaugrana, la 17 ani şi 331 de zile.

ADVERTISEMENT

Jurnaliştii de la Sport, cunoscut cotidian catalan, i-au oferit nota 9 pentru prestaţia din Barcelona – Elche 3-2, în care s-a plimbat pe mai multe posturi, de fiecare dată cu succes. Gavi a debutat în această toamnă şi în naţionala Spaniei, în Final Four-ul Ligii Naţiunilor, când a devenit cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat tricoul “Furiei Roja”.

  • 1 meci a jucat Gavi în liga a treia spaniolă, în sezonul 2021-2022

Nico Gonzalez a fost eroul Barcelonei, după ce a marcat golul victoriei în minutul 85, fiind servit perfect de Gavi. La fel ca în cazul celorlalţi marcatori, şi mijlocaşul de 19 ani a fost lăudat pentru prestaţie de pe “Camp Nou”.

ADVERTISEMENT

Produs al centrului “La Masia”, Nico Gonzalez a a ajuns la 14 meciuri pentru Barcelona, în actualul sezon, în care a debutat la echipa mare. Fiul lui Fran, legendă a lui Deportivo La Coruna, e la al doilea gol în La Liga, după ce a înscris şi etapa trecută, în remiza cu Osasuna.

  • 2 meciuri a jucat Nico Gonzalez în liga a treia spaniolă, în sezonul 2021-2022

Abde Ezzalzouli, un alt puşti folosit de Xavi cu Elche

În atacul Barcelonei şi-a făcut loc şi Abde Ezzalzouli, care a jucat 89 de minute în victoria cu Elche. Atacantul de 20 de ani ani este la al şaptelea meci pentru catalani, reuşind să marcheze 1 gol, cu Osasuna, la fel ca Nico Gonzalez.

ADVERTISEMENT

Marocanul a fost transferat în vară, când Barcelona a plătit 2.000.000 de euro ca să-l aducă de la Hercules. În primp fază, Abde Ezzalzouli a evoluat la echipa a doua, însă de la finalul lunii octombrie a făcut pasul la echipa mare.

  • 7 meciuri a jucat Abde Ezzalzouli în liga a treia spaniolă, în sezonul 2021-2022

Spectatori puţini pe “Camp Nou”

La meciul Barcelona – Elche 3-2, pe “Camp Nou” au venit 41.664 de spectatori, un număr sub ceea ce era normal în vremurile bune. Cei prezenţi în tribune au avut ocazia să vadă la lucru “Los golden boys”, aşa cum sunt alintaţi, de presa catalană, puştii lui Xavi.

După 17 etape, Barcelona ocupă locul 7, cu 27 de puncte, la 15 lungimi de Real Madrid, liderul din La Liga. Până la finalul anului, catalanii vor mai juca un meci, cu Sevilla, pe 21 decembrie, o restanţă din etapa a 4-a.

ADVERTISEMENT