Sport

Ziua în care Xavi putea ajunge la Real Madrid. Cât de aproape a fost să semneze cu marea rivală a Barcelonei

La vârsta de 18 ani, Xavi a avut ocazia de a pleca la Real Madrid. Tatălui său nu i-a plăcut că antrenorul Barcelonei de atunci îl prefera pe Guardiola în detrimentul lui Xavi
11.01.2022 | 18:50
Ziua in care Xavi putea ajunge la Real Madrid Cat de aproape a fost sa semneze cu marea rivala a Barcelonei
ADVERTISEMENT

Miercuri, de la ora 21:00, Barcelona şi Real Madrid se vor duela în semifinala Supercupei Spaniei, iar Xavi va sta pe banca formaţiei catalane, însă acesta a fost la un pas să ajungă la marea rivală, în urmă cu 23 de ani.

Cum putea ajunge Xavi să joace la Real Madrid

Pe 10 ianuarie 1999, Barcelona a primit-o pe “Camp Nou” pe Athletico Bilbao. Louis Van Gaal, antrenorul catalanilor, l-a ales pe Pep Guardiola să joace pe teren în defavoarea tânărului de 18 ani, Xavi Hernandez.

ADVERTISEMENT

Decizia antrenorului olandez nu i-a plăcut lui Joaquin, tatăl lui Xavi, care s-a plâns lui Manuel Angel Romero, „spionul” lui Real Madrid în Catalonia, la acea vreme.

„Ei nu știu ce jucător au, ce fel de jucător este Xavi. Pare că ei se uită numai la Pep”, s-a plâns Juaquin lui Romero la pauza dintre reprize. „Dacă vrei, mâine mergem la Real Madrid”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

Xavi a intrat pe teren cu o jumătate de oră înaintea terminării partidei. Meciul s-a încheiat cu victoria catalanilor, scor 4-2. Ce își dorea Xavi și familia sa era să reușească la Barcelona, astfel că inconveniența a fost uitată repede.

„Bineînțeles că l-aș fi semnat pe Xavi”, își amintește Manuel Romero. „Eram la Mercantil de Sabadell și am vrut să-l semnez când era foarte mic”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

Manuel Romero, un mare fan al Real Madrid

Romero îi urează toate cele bune lui Xavi, având o admirație personală pentru el. Nu același lucru îl dorește și pentru Barcelona, dat fiind faptul că este un madridist înfocat.

„Real Madrid este viața mea. Mă organizez după calendarul echipei. Dacă este un eveniment sau ceva, primul lucru pe care îl fac este să văd dacă joacă Madrid”, a declarat el pentru MARCA.

ADVERTISEMENT

Cine este Xavi Hernandez

Xavi a fost mijlocaș al Barcelonei între 1998-2015. În 2015 a plecat la Al Sadd, grupare din Qatar, unde și-a început cariera de antrenor în 2019. El a revenit la Barcelona, de data aceasta ca antrenor, la începutul lui noiembrie 2021.

“Sunt foarte mulțumit. Este cel mai mare pas din cariera mea și sunt entuziasmat de această revenire acasă. Iubesc Barcelona și am încredere că putem face lucruri importante. Trebuie să vorbesc cu jucătorii și să trecem la treabă. Munca făcută de Sergi Barjuan a fost excelentă și sper într-o victorie la Vigo. Mă întorc la cel mai bun club din lume!”, a spus noul antrenor al Barcelonei.

Cifrele lui Xavi la Barcelona:

  • 24 de ani la club
  • 767 meciuri jucate
  • 85 de goluri
  • 25 de trofee
  • 185 pase de gol

Cu Barcelona, Xavi a câștigat 4 titluri de Liga Campionilor, 8 campionate LaLiga, 3 Cupe ale Spaniei și 8 Supercupe ale Spaniei. Cu  naţionala Spaniei, fostul mijlocaş a câștigat Campionatul Mondial din 2010 şi 2 Campionate Europene, în 2008 şi 2012.

ADVERTISEMENT