News

Explozie la o conductă de gaze de lângă Sankt Petersburg. Autoritățile nu au precizat dacă e vorba de un accident sau un act de sabotaj Video

O explozie puternică urmată de un incendiu, vizibil de la zeci de kilometri distanță, a avut loc sâmbătă la o conductă de gaze în apropiere de Sankt Petersburg
19.11.2022 | 18:43
Explozie la o conducta de gaze de langa Sankt Petersburg Autoritatile nu au precizat daca e vorba de un accident sau un act de sabotaj Video
Explozie la o conductă de gaze din apropiere de St. Petersburg. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritățile ruse nu au oferit încă detalii cu privire la cauza acestei explozii, dar incidentul vine în contextul în care Moscova a demarat o campanie de distrugere a sistemului energetic din Ucraina.

Explozie la o conductă de gaze din Sankt Petersburg

Explozia a avut loc la o conductă de gaze din districtul Vsevolozhsk, regiunea Leningrad, autoritățile locale precizând că nu au fost înregistrate victime.

ADVERTISEMENT

“Pompierii și salvatorii sting incendiul provocat de o explozie la o conductă de gaz între Berngardovka și Kovalevo”, a anunțat Alexander Drozdenko, guvernatorul regiunii Leningrad pe Telegram.

Încă nu se știe cum s-a întâmplat și dacă a fost cauzat de un incendiu accidental obișnuit sau dacă a fost un act de sabotaj.

ADVERTISEMENT

După explozie, au putut fi văzute coloane groase de fum provenind din regiunea Leningrad a orașului. Localnicii și utilizatorii de pe Twitter au reacționat la imaginile video, în timp ce oficialii încă nu au venit cu o explicație pentru incendiu.

Peste un milion de oameni ar putea fi afectați

“Totul este automat acolo, iar astfel de explozii de la sine, fără influență externă, sunt imposibile”, a declarat, sub protecția anonimatului, o sursă citată de tabloidul britanic DailyMail.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil explozia a lovit conducta principală de gaz aparținând Gazprom Transgaz SPB și ar fi putut afecta până la un milion de persoane.

Ambulanțele și vehiculele de urgență se grăbeau să ajungă la fața locului în această după-amiază.  La locul exploziei se aflau și investigatori și specialiști criminaliști care se grăbesc să determine cauza.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, explozia majoră nu a lovit în apropierea zonelor rezidențiale și nu există informații privind victime în urma acestei explozii.

ADVERTISEMENT
Tags: