Fotbal intern

Yuksel Yesilova, acuze dure la adresa lui Gică Hagi: “E rasism!”

02.10.2018 | 01:52
Yuksel Yesilova acuze dure la adresa lui Gică Hagi. "Regele" nervos pe banca tehnică a echipei sale
ADVERTISEMENT

Finalul meciului Viitorul – Astra, din runda 10 a Ligii 1 Betano, a fost marcat de un scandal imens, iscat pe marginea terenului. Gheorghe Hagi şi Yuksel Yesilova au fost protagonişti, iar la final “Regele” s-a plâns că a fost făcut hoţ în limba turcă de către colaboratorul lui Gigi Mulţescu.

Într-o discuţie cu FANATIK.RO, Yuksel Yesilova a lansat acuze dure la adresa lui Gheorghe Hagi şi a recunoscut că l-a numit “hoţ”. Acesta s-a declarat contrariat de modul în care Hagi a reacţionat atunci când jucătorii Astrei au trimis mingea afara terenului, oprind jocul, iar cei de la Viitorul n-au înapoiat balonul şi chiar au înscris golul victoriei la acea fază. “Eu i-am spus lui Hagi că trebuia să ne dea nouă mingea, că noi am dat-o în aut. Au călcat în picioare fair-play-ul” , a spus principalul Mulţescu după meci.

ADVERTISEMENT

Acum, Yesilova a povestit ce i-a spus şi Hagi şi cum a escaladat totul, amintind de un episod în care şeful de la Viitorul a folosit aceeaşi replică pentru a-i face hoţi pe turci, având impresia că îi fusese furat telefonul pe care uitase să îl ia.

“Pe el nu l-a mai trimis nimeni acasă, în România”

– Ce s-a întâmplat la Ovidiu?

Totul a pornit de la faza în care jucătorul nostru era accidentat, a primit îngrijiri medicale după ce un alt jucător al nostru dăduse mingea în aut. După ce Risto s-a ridicat, arbitrul le-a dat mingea, însă jucătorii lor nu au fost fair-play. Ar fi trebuit ca balonul să ajungă din nou la noi, aşa funcţionează fair-play-ul. 

ADVERTISEMENT

– A spus că l-aţi numit hoţ, în limba turcă…

Da! Aşa este. Şi îmi menţin părerea, l-am făcut hoţ ieri, îl fac şi astăzi. Şi nu mă refer că e hoţ pentru că a furat bani, ci pentru că a furat munca mea, a jucătorilor, a staff-ului, a tuturor! A fost foarte urât, nu înţeleg cum o personalitate precum Hagi poate face asta şi de aceea l-am făcut hoţ, pentru ne-a furat munca. Când Hagi a venit şi a dat vina pe Vlad Achim, eu i-am spus lui că nu a fost fair-play, şi de aici a pornit.

Acuzele lui Yesilova la adresa lui Hagi

– Domnul Hagi v-a spus atunci ceva?

Da, mi-a zis să mă întorc la mine în Turcia, ăsta este rasism! Este o replică demnă de naziştii extremişti. Nu am competenţa necesară să vorbesc despre ce înseamă Hagi şi despre jucătorul incredibil care a fost, nu sunt la nivelul în care să pot contesta asta şi nici nu îmi doresc, dar ăsta este rasism! În acelaşi mod, el ştie foarte bine cum a strigat timp de 30 de minute ‘hoţilor’ oamenilor în Turcia, când îşi uitase telefonul, şi nu i-a mai zis nimeni să se întoarcă la el în România, aşa cum mi-a zis el mie. Toată lumea i-a spus ‘ok, Hagi, nu-i nimic’.

ADVERTISEMENT

Eu îmi fac munca mea, am venit în România ca să muncesc, de ce mă trimiţi înapoi în Turcia? De ce să merg în Turcia? Pentru că mă lupt cu tine? Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa. Este mai bine să iei doar un punct, dar să îl iei într-un mod corect, decât trei puncte în acest mod”.

Întâmplarea la care Yuksel Yesilova face referire a avut loc în 2005, pe când Gheorghe Hagi antrena în Turcia, pe Galatasaray. Atunci, “Regele” îşi uitase telefonul, dar credea că i-a fost furat şi a făcut un scandal uriaş, strigând acelaşi cuvânt pe care l-a folosit şi Yesilova la Ovidiu.

ADVERTISEMENT
Yuksel Yesilova acuze dure la adresa lui Gică Hagi. Gheorghe Mulţescu la un antrenament alături de colaboratorul său, Yuksel Yesilova
Yuksel Yesilova acuze dure la adresa lui Gică Hagi. Gheorghe Mulţescu la un antrenament alături de colaboratorul său