Sport

Yuri Matias răsuflă ușurat după CFR Cluj – Slavia Praga 2-0: „Am făcut o treabă bună”. Cui i-a dedicat golul înscris în finalul meciului

CFR Cluj a învins-o și în retur pe Slavia Praga, scor 2-0 și se află pe prima poziție în grupa G din UEFA Conference League.
13.10.2022 | 23:27
Yuri Matias rasufla usurat dupa CFR Cluj  Slavia Praga 20 Am facut o treaba buna Cui ia dedicat golul inscris in finalul meciului
Yuri Matias, autorul golului secund pentru CFR Cluj, a oferit primele declarații după victoria din partida cu Slavia Praga. Sursă foto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 Cluj
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a demonstrat că victoria din Cehia, scor 1-0 cu Slavia Praga nu a fost doar o întâmplare. Formația pregătită de Dan Petrescu a câștigat și în meciul de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” și are șanse reale să se califice în primăvara europeană.

Yuri Matias răsuflă ușurat după victoria CFR-ului: „Am făcut o treabă bună”

CFR Cluj s-a impus cu scorul de 2-0 în fața Slaviei Praga. Fosta echipă a lui Stanciu nu a reușit să marcheze nici în meciul retur de la Cluj, iar ardelenii au șanse mari să iasă din grupe.

ADVERTISEMENT

Yuri Matias, autorul golului din minutul 85, a oferit declarații la finalul partidei din Gruia. Fundașul brazilian i-a dedicat golul lui „Pisică”, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Dan Petrescu, care a încetat din viață luni, 10 octombrie.

„Am făcut o treabă foarte bună, am câștigat două meciuri la rând cu cea mai bună echipă din grupă. Vreau să dedic acest gol pentru Pisică, pentru el”, a mărurisit Yuri Matias, pentru PRO TV.

ADVERTISEMENT

Yuri Matias nu a uitat de meciul cu UTA: „A fost o săptămână complicată”

Deși au câștigat împotriva unei echipe care a evoluat în grupele Champions League, Yuri Matias încă se gândește la remiza din SuperLiga, scor 1-1 de pe terenul arădenilor de la UTA.

„Mulțumesc fanilor care ne-au susținut până în ultimul minut. Am fost foarte concentrați, cu mintea doar la meci.

ADVERTISEMENT

Acum ne gândim la partida următoare, este cel mai important. A fost o săptămână complicată, am vrut să câștigăm la UTA”, a mai spus Yuri Matias.

Yuri Matias, despre jocul Slaviei Praga: „Nu au avut atât de multe ocazii”

Deșii cehii au avut o posesie net superioară și și-au creat ocazii de gol, Yuri Matias este de părere că jocul Slaviei nu a fost la fel de bun ca în meciul tur din Cehia.

ADVERTISEMENT

„Nu pot să spun că a fost ușor, dar acum nu au mai avut atât de multe ocazii. Acasă au jucat mult mai bine. Eu lucrez foarte mult la faze fixe, la faze de genul acesta, cu capul. Vreau să îmi ajut echipa”, au fost cuvintele lui Yuri Matias.

CFR Cluj și-a îmbunătățit coeficientul UEFA grație victoriei cu Slavia Praga

Pe lângă puncte obținute, CFR Cluj și-a îmbunătățit și coeficientul UEFA. Datorită succesului de pe teren propriu cu Slavia, CFR Cluj a obținut 2,000 puncte la coeficientul UEFA, care va fi utilizat în sezonul 2023-2024.

Astfel, CFR Cluj a ajuns la un coeficient UEFA de 24,500 puncte, care o ajută foarte mult în sezonul viitor al cupelor europene. Mai mult decât atât, formația pregătită de Dan Petrescu mai are încă 2 meciuri în care își poate mări punctajul.

O victorie ar însemna un plus de 2,000 puncte, iar o remiză este recompensată cu 1,000 puncte. Dacă va termina prima în clasamentul grupei G, CFR Cluj va primi încă 2,000 puncte. Clasarea pe poziția secundă este premiată cu 1,000 puncte.

ADVERTISEMENT