News

Zece primari PNL din Buzău pleacă la PSD. ”Decizia a fost luată cu responsabilitate”

Cei 10 primari care au fost aleși în 2020 pe listele PNL Buzău candidează în 2024 din partea PSD. Liberalii rămân cu un singur primar în județ
11.03.2024 | 15:54
Zece primari PNL din Buzau pleaca la PSD Decizia a fost luata cu responsabilitate
Adrian Burlacu este edilul PNL care și-a anunțat cel mai recent trecerea la PSD Sursa foto: pnlbuzau.ro
ADVERTISEMENT

Cei 10 primari aleși în 2020 pe listele PNL Buzău și-au anunțat intenția de a candida la alegerile locale din acest an pe listele PSD. Cel mai recent a migrat la social-democrați primarul comunei Beceni.

PNL pierde 10 primari în județul Buzău

La începutul anului, conducerea filialei buzoiene a liberalilor a fost preluată de fostul președinte PMP Buzău, Adrian Mocanu. De atunci, toți primarii aleși în urmă cu patru ani pe listele PNL Buzău și-au anunțat, rând pe rând, intenția de a candida pentru un nou mandat din partea PSD.

ADVERTISEMENT

Un alt primar, ales în 2020 pe listele USR, dar care anunțase în 2022 că trece la PNL, s-a răzgândit și va candida și în acest an tot pe listele USR. Este vorba despre edilul comunei Lopătari, Claudiu Constantin.

În urma acestor plecări, organizația PNL Buzău va intra în campania pentru alegerile locale din 2024 cu un singur primar în funcție, primarul comunei Zărnești, ales pe liste PMP la alegerile din anul 2020.

ADVERTISEMENT

Ultimul edil PNL care a anunțat luni că schimbă tabăra politică este primarul comunei buzoiene Beceni, Adrian Burlacu.

“Adrian Burlacu, primarul comunei Beceni, va fi candidatul nostru la alegerile locale din acest an. Decizia a fost luată cu responsabilitate, subliniind unitatea echipei, dar și determinarea noastră de a aduce soluții eficiente și echilibrate pentru comunitatea din Beceni.

ADVERTISEMENT

Prin unitate și determinare, el și echipa PSD Beceni vor continua să aducă soluții eficiente și echilibrate pentru provocările actuale și viitoare ale comunei”, a scris deputatul PSD Romeo Lungu pe pagina de Facebook a PSD Buzău.

Potrivit recent adoptatei ordonanțe de urgență privind organizarea alegerilor, primarii aleși pe listele unui partid pot candida anul acesta pe listele unui alt partid, fără a-și pierde mandatul.

ADVERTISEMENT

”Această posibilitate de migrare politică de la un partid politic la altul este posibilă numai pentru că este vorba de un decalaj în iunie, atunci când se desfăşoară alegerile şi probabil începutul lunii octombrie, atunci când încep să fie constituite primele consilii locale, respectiv judeţene, iar consilierii validaţi, odată constituit Consiliul, să depună jurământul.

Din această cauză s-a optat, este o decizie care a fost asumată în Guvern, pentru a da posibilitatea acestora să candideze în alegeri, altfel s-ar fi putu înțelege că li se restrânge dreptul de a candida, limitând doar la partidul care l-a desemnat acum patru ani de zile”, a declarat Toni Greblă, președintele AEP, imediat după ședința de guvern în care a fost adoptată OUG.

ADVERTISEMENT