News

Un mort și cel puțin 14 răniți după ce s-au tras focuri de armă la parada Super Bowl din Kansas City. Posibilii atacatori au fost arestați

Aproximativ 14 persoane au fost rănite după ce mai multe persoane au deschis focul în timpul paradei Super Bowl din Kansas City.
15.02.2024 | 00:50
Un mort si cel putin 14 raniti dupa ce sau tras focuri de arma la parada Super Bowl din Kansas City Posibilii atacatori au fost arestati
Zece răniți după ce s-au tras focuri de armă la parada Super Bowl din Kansas City. Posibilii atacatori au fost arestați
ADVERTISEMENT

Cinci dintre victime sunt tratate la Centrul Medical Truman din Kansas City în urma schimbului de focuri. Momentan nu se știe dacă este vorba despre un atac armat sau despre o reglare de conturi între gangsteri, sau pur și simplu un accident.

Zece răniți după ce s-au tras focuri de armă la parada Super Bowl

Cert e că 14 persoane au fost rănite, dintre care cinci împușcate. Acestea au fost transferat la  Centrul Medical Truman de al Universității din Kansas City ”O a treia victimă împușcată vine la Universitatea de Medicină.

ADVERTISEMENT

Tratăm alte două persoane pentru răni care nu sunt legate de împușcături”, au declarat medicii de la spital pentru CNN. Conform informațiilor oficiale prezentate de pompieri, o victimă ar fi murit.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri, Michael Hopkins, a declarat că, pe lângă deces, trei pacienți se aflau în stare critică, cinci erau în stare gravă și unul avea răni care nu pun viața în pericol. Hopkins a spus că alte cinci victime au solicitat, de asemenea, asistență medicală pentru rănile provocate de eveniment.

ADVERTISEMENT

Martorii au descris confuzia generală în timp ce polițiștii alergau spre locul unde se auzeau împușcăturile lângă locul în care avea loc parada fanilor Kansas City Chiefs. De altfel, mii de fani erau în stradă pentru a sărbători victoria echipei favorite în Super Bowl.

O femeie a dezvăluit pentru postul local de televiziune KCTV că nu și-a dat seama ce se întâmplă, însă polițiștii au început să intre în clădirile din jurul Union Station. Situația a fost tensionată zeci de minute, pentru că nimeni nu a știut ce se întâmplă cu adevărat.

ADVERTISEMENT

Presupus atac armat la o paradă a victoriei de Super Bowl

Martorul a explicat că o altă persoană din mulțime a crezut că la momentul respectiv că ar fi fost vorba despre o alarmă falsă de incendiu. ”Doar le spuneam tuturor să se lase la pământ șii apoi au venit ofițerii”, a explicat o altă femeie.

Între timp, guvernatorul din Missouri a anunțat că el și soția sa sunt în afara oricărui pericol, deși au fost prezenți la paradă. Între timp a fost anunțat că trenurile vor continua să circule conform programului normal după împușcăturile înregistrate în apropiere de stația Kansas City. 

ADVERTISEMENT

”În urma unei împușcături în apropiere de stația Union din Kansas City, trenurile Amtrak vor continua să circule conform programului”, a confirmat un purtător de cuvânt pentru CNN. Momentan nu se știe cine erau presupușii atacatori, dacă într-adevăr a fost un atac.

ADVERTISEMENT