News

Zeci de copii din România infectați cu COVID-19! Decizie fermă în cazul minorilor cu ambii părinți internați din cauza coronavirusului

27.03.2020 | 12:50
Zeci de copii din Romania infectati cu COVID19 Decizie ferma in cazul minorilor cu ambii parinti internati din cauza coronavirusului
ADVERTISEMENT

Zeci de copii din România au fost infectați cu COVID-19! Statisticile oficiale făcute chiar de autorități nu sunt deloc îmbucurătoare din acest punct de vedere. În acest moment, nu mai puțin de 34 de copii sunt diagnosticați cu coronavirus din peste 1000 de cazuri.

Zeci de copii din România infectați cu COVID-19!

Din fericire, medicii spun că situația copiilor nu este una gravă, toți fiind cu evoluții foarte bune. Printre ei există chiar și minori care au reușit să scape deja de tratament și s-au vindecat. Nici măcar un copil nu prezintă, cel puțin în prezent, complicații.

ADVERTISEMENT

Vestea proastă vine de la nivel mondial, acolo unde, din păcate încep să apară cazuri grele în care copiii dezvoltă simptome severe și ajung în Terapie Intensivă. De altfel, în urmă cu doar trei zile, în Statele Unite ale Americii, mai exact în Los Angeles, California a fost înregistrat primul deces la un adolescent.

Decizie fermă în cazul minorilor cu ambii părinți internați din cauza coronavirusului

O altă fetiță de numai 12 ani este la Terapie Intensivă în Atlanta. Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătații din România, la grupa de vârstă 0-9 ani au primit diagnostic de COVID-19, 12 copii. Totul a fost confirmat pe o rețea de socializare, acolo unde ministerul ține o evidență a bolnavilor.

ADVERTISEMENT

La categoria de vârstă 10-19 ani, avem 22 de pacienți. Vă reamintim că, la început, s-a spus că minorii nu sunt afectați de COVID-19. Nu a mai durat mult până când această teorie a fost contrazisă.

Primele cazuri descoperite în România au fost anunțate în vestul țării, la adolescenți, care în general au luat boala după ce au intrat în contact cu adulți recent întorși din străinătate. Primul pacient din țara noastră minor a fost confirmat la Timișoara.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre unul dintre apropiații bărbatului de 47 de ani care a fost depistat pozitiv. Mai precis, este nepotul acestuia, în vârstă de 16 ani. Tânărul nu a avut simptome de boală, însă a fost transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

La doar câteva zile distanță, o tânără din Timișoara, colegă de clasă a băiatului infectat cu coronavirus, a fost și ea confirmată cu infecție cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește situația minorilor cu ambii părinți bolnavi de coronavirus, în România a izbucnit un adevărat scandal. Totul a plecat după ce președintele Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Mădălina Turza a spus că minorii aflați în această situație vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

În cele din urmă, aceasta a revenit asupra declarației și a explicat pentru edupedu.ro“Protecția copilului” nu ia copiii nimănui! Există o procedură de siguranță, pentru situații excepționale ca o măsură de protecție a copiilor aflați în situația în care se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții.

Dacă ambii părinți ai copilului cu dizabilitate se îmbolnăvesc și necesită SIMULTAN spitalizare și Dacă copilul este sănătos și NU s-a identificat NICIO rudă, familie extinsă, prieten, care să îl îngrijească până la însănătoșirea unuia dintre părinți. La solicitarea părintelui, DGASPC-ul (Protecția Copilului) poate oferi sprijin prin preluarea copilului până la revenirea părintelui”, spus Mădălina Turza.

ADVERTISEMENT