News

Zeci de jandarmi brașoveni, anchetați după o petrecere de pomină. Oamenii legii au uitat de restricţii. Video

04.03.2021 | 17:22
Zeci de jandarmi brasoveni anchetati dupa o petrecere de pomina Oamenii legii au uitat de restrictii Video
ADVERTISEMENT

Mai mulți jandarmi brașoveni au participat la o petrecere, dată în cinstea fostului șef intrat în rezervă. Petrecăreții au uitat să poarte măști și fără să respecte normele de distanțare socială. Imaginile cu petrecerea au apărut în spațiul public și participanții sunt verificați de o comisie de anchetă.

Petrecerea a fost dată în cinstea șefului care intrase în rezervă

Petrecerea la care au participant jandarmii a fost dată ad-hoc, cu ocazia intrării în rezervă a unui șef. La petrecere, participanți nu au respectat normale de distanțare și protecție anti-COVID, drept urmare s-a constituit o comisie specială care va face verificări și ca lua măsurile legale care se impune în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

„Am luat la cunoștință despre manifestarea care a avut loc în unitatea noastră. Astfel, în seara zilei de 28 februarie, la ieșirea din misiune, efective din cadrul unei subunități mobile, pe fondul trecerii în rezervă a șefului ierarhic, i-au adus acestuia mulțumiri pentru activitatea depusă în calitate de militar, fapt materializat prin aclamații și urări.

În ceea ce privește atitudinea cadrelor militare de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecție individuală la nivelul unității noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica acest fapt și pentru a se lua măsurile legale care se impun”, a transmis IJJ Brașov, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Jandarmii au uitat de pandemie, de măști și de distanțare

În imaginile de la petrecere apar mai multe cadre militare. Angajații Grupării de Jandarmi Mobile Burebista Brașov fac poze fiind îngrămădiți și fără să poarte măști de protecție.

După ce aceste imagini au fost făcute publice, Jandarmeria Brașov a anunțat că s-au încălcat regulamentele interne și se vor aplica sancțiuni „în funcție de gradul de vinovăție al fiecărui participant”.

ADVERTISEMENT

Petrecerea a avut loc pe 28 februarie, cu ocazia pensionării șefului unei subunități mobile, fiind obiectul mai multor imagini care au circulat pe rețelele de socializare.

Din aceste imagini reiese că foștii subalterni și-au așteptat șeful, trecut în rezervă, cu șampanie și confetti, în timp ce au folosit boxele din autospeciale pentru a pune muzică.

ADVERTISEMENT
Tags: