News

Zelenski cere sprijin evreilor americani și descrie sacrificiul ucrainenilor: ”Se aruncă sub tancuri”

Volodimir Zelenski a solicitat, luni seară, sprijin evreilor americani. Președintele Ucrainei le-a descris situația disperată din țara sa: ”Oamenii se aruncă sub tancuri.”
07.03.2022 | 23:39
Zelenski cere sprijin evreilor americani si descrie sacrificiul ucrainenilor Se arunca sub tancuri
Volodimir Zelenski cere ajutor evreilor americani în lupta cu rușii. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski, în a 12-a zi de război a țării sale cu Rusia, a decis să ceară ajutorul evreilor americani. Președintele Ucrainei a relatat cât de dramatică este situația, comparând soldații lui Vladimir Putin cu armata nazistă.

Președintele Ucrainei cere ajutor evreilor americani și aseamănă armata lui Putin cu cea a lui Hitler

”Acesta este doar un comportament pur nazist. Nici măcar nu pot califica acest lucru într-un mod diferit”, ar fi precizat Zelesnki, în cadrul unei reuniuni pe Zoom, în timpul unei discuții cu organizaţiile evreilor americani, scrie The Jerusalem Post.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Zelenski a prezentat o listă cu zonele atacate de ruși, dezvăluind cum reacționează civilii în fața invaziei. Totodată, președintele Ucrainei a punctat faptul că oamenii nu sunt lăsați de armata Kremlinului să părăsească anumite regiuni.

Armata Rusiei nu-i lasă pe ucraineni să părăsească unele regiuni sau să primească hrană și apă

Mai mult, liderul ucrainean a dezvăluit că soldații lui Vladimir Putin nu le permit cetățenilor nici să primească hrană sau apă și îi deconectează de la televiziune, internet și lumină.

ADVERTISEMENT

”Se aruncă sub tancuri, asta ca să înţelegeţi ce se întâmplă aici. Ruşii nu lasă oamenii să părăsească oraşele şi orăşelele pe care le-au atacat, nu permit alimentarea cu hrană şi apă şi deconectează internetul, televiziunea şi electricitate.

Toate acestea s-au întâmplat în timpul naziştilor.Supravieţuirea naţiunii ucrainene – chestiunea va fi asemănătoare cu antisemitismul… Toate aceste milioane de oameni urmează să fie exterminaţi”, a mai transmis președintele Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Tot el a mai informat că 13 persoane și-au pierdut viața după ce o brutărie din Kiev a fost ținta unor bombe, iar 50 de copii cu cancer au trebuit mutați într-un adăpost la subsol, după ce o rachetă a țintit în spitalul unde se aflau.

 ”Bombardează viaţa din tot ce mişcă”, a mai completat Volodimir Zelenski.

Luni, 7 martie 2022, delegații ucrainene și ruse au încercat, din nou, să poarte negocieri pentru a încheia conflictul militar, dar tot fără rezultat. Patru ore au durat discuțiile.

ADVERTISEMENT