Fotbal intern

LPF a anunţat data probabilă pentru reluarea sezonului în Liga 1! Plan pentru contractele fotbaliştilor care se termină în vară

13.04.2020 | 18:05
LPF a anuntat data probabila pentru reluarea sezonului in Liga 1 Plan pentru contractele fotbalistilor care se termina in vara
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal a organizat, alături de cele 14 cluburi din prima divizie și AFAN, o ședință pentru stabilirea termenului de reluare a campionatului.

UPDATE, ora 18:06 / LPF a anunţat pe site-ul oficial că scenariul luat în calcul pentru reluarea campionatului este cel în urma căruia meciurile s-ar disputa începând cu 5 iunie. În aceste condiţii, fotbaliştii vor putea să înceapă pregătirile din 16 mai. Această variantă poate să sufere modificări dacă starea de urgenţă va fi prelungită în România.

ADVERTISEMENT

“În primul rând, s-a luat în calcul scenariul reluării meciurilor în Liga 1, începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgență, decretată în țara noastră, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din ediția 2019/2020 a campionatului.

Nu în ultimul rând, s-a căzut de acord, între cluburile din Liga 1 și sindicatul jucătorilor profesioniști, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri și propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF  și FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediției de campionat actuale, în această situație aflându-se 36% din jucătorii profesioniști legitimați la cluburile membre LPF”, au anunţat oficialii LPF

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 13:30/ În urmei ședinței la care au participat membrii LPF, AFAN și ai celor 14 cluburi din prima divizie, data stabilită pentru reluarea meciurilor oficiale este 2 sau 7 iunie, însă totul depinde de ridicarea stării de urgență de pe teritoriul României, conform Digisport.

Echipele ar urma să reia antrenamentele la jumătatea lunii mai și, după aproximativ trei săptămâni de pregătire organizată, meciurile din play-off și play-out vor reîncepe, dar fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Ședință de urgență convocată de LPF

Pandemia de coronavirus a suspendat activitățile fotbalistice de pe teritoriul României, iar o dată de reluarea a meciurilor oficiale este încă necunoscută.

În ciuda situației imprevizibile, Liga Profesionistă de Fotbal organizează marți, de la ora 11:30, o ședință la care vor participa reprezentanți ai celor 14 cluburi din prima divizie și membrii Asociației Fotbaliștilor Amatatori și Nonamatori, conform Prosport.

ADVERTISEMENT

LPF ia în considerare trei posibile variante pentru reluarea Ligii 1.

În cel mai optimist scenariu, posibil dacă președintele Klaus Iohannis nu va prelungi starea de urgență mai departe de 16 mai, fotbalul în România se va relua pe 13 iunie și atât play-off-ul, cât și play-out-ul vor putea fi încheiate până la data limită impusă de UEFA, 3 august.

În cazul în care situația actuală nu va permite să se joace fotbal de pe 13 iunie, LPF ar putea decide disputarea play-off-ului și play-out-ului într-un sistem diferit, cu grupe de trei, respectiv patru formații, urmate de semifinale și semifinale.

Dacă scenariul se va pune în practică, toate partidele ar urma să se joace pe Arena Națională, însă totul depinde de activitatea hotelurilor, sistată în acest momet.

Scenariul pesimist

Al treilea scenariu luat în considerare de Liga Profesionistă de Fotbal, și cel mai pesimist, aduce în discuție varianta în care actualul sezon nu va putea fi dus la sfârșit din cauza pandemiei.

În acest caz, clasamentul actual va fi omologat drept cel final, așa cum s-a întâmplat deja în Belgia, deși UEFA a prelungit termenul limită pentru încheierea ligilor naționale până pe 3 august pentru a permite finalizarea sezonului pe teren.

  • 9 martie a fost data disputării ultimului meci din Liga 1: Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj 0-0
ADVERTISEMENT
Tags: