News

Zona din România unde a început să ningă puternic. Avertisment pentru șoferi: “Nu vă deplasați cu autovehicule neechipate pentru iarnă”

Șoferii care circulă pe DN 67C în zona montană sunt avertizați că a început să ningă. Regiunea este sub incidența unui cod galben până luni seara
24.03.2024 | 18:10
Zona din Romania unde a inceput sa ninga puternic Avertisment pentru soferi Nu va deplasati cu autovehicule neechipate pentru iarna
Ninge pe DN 67C Sursa foto: Facebook DRDP Craiova
ADVERTISEMENT

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova intervine, duminică, pe DN 67C, în zona montană, unde a început să ningă. Se acţionează cu utilaje cu lamă şi material antiderapant.

Zona din România unde a început să ningă puternic

Șoferii sunt sfătuiți să își echipeze autovehiculele de iarnă sau să nu circule în zonă cu mașinile neechipate corespunzător.

ADVERTISEMENT

”Ninge în zona montană! Pe DN 67C, zona montană, a început să ningă, se acţionează cu utilaje cu lamă şi material antiderapant.

Nu vă deplasaţi în zonele unde se înregistrează ninsori cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă”, au transmis, duminică, oficialii DRDP Craiova.

ADVERTISEMENT

Până luni la ora 20.00, regiunea este sub incidența unei atenționări cod galben emisă de meteorologi. ANM a emis o informare privind precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 20.00.

”În intervalul menţionat, temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul şi estul teritoriului şi se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp, iar mai ales pe parcursul nopţii de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei pe arii restrânse 25…30 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descărcări electrice”, au transmis meteorologii.

ADVERTISEMENT

Pentru zona de munte sunt anunțate precipitaţii mixte pe parcursul zilei de duminică, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Trecător, se vor semnala precipitaţii mixte, pe arii restrânse şi în Transilvania şi nordul Dobrogei.

Luni vremea se răcește

Vântul va avea, local şi temporar, intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar în zona montană de 60…70 km/h.

ADVERTISEMENT

În noaptea de duminică spre luni, în vestul şi nord-vestul teritoriului, se va produce brumă, fenomen care va fi întâlnit în noaptea de luni spre marţi în special în regiunile intracarpatice şi în zona deluroasă din sud.

Meteorologii au emis şi o atenţionare Cod galben valabilă luni, între orele 2.00 şi 20.00, în judeţele Alba, Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

”În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1.700 m) unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii”, au precizat specialiștii ANM.

Pe parcursul zilei de luni, în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul şi sudul Olteniei şi în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h.

ADVERTISEMENT