Sport

14 cu ghinion. Într-o astfel de zi, dar de noiembrie, România a pierdut ultima dată 0-3 acasă!

România a cedat acasă, la scor de forfait, 0-3, în fața Muntenegrului. Este cel mai dur eșec suferit pe propriul teren după cel înregistrat, în noiembrie 2017, tot într-o zi de 14, în fața Olandei.
15.06.2022 | 09:08
14 cu ghinion Intro astfel de zi dar de noiembrie Romania a pierdut ultima data 03 acasa
Din toamna lui 2017 nu mai pierduse România la o asemenea diferență un meci pe teren propriu.
ADVERTISEMENT

După 1-0 cu Finlanda, ”tricolorii” au vrut revanșa în fața Muntenegrului, însă au fost aduși cu picioarele pe pământ de tripla lui Mugosa. Este cea mai severă înfrângere suferită acasă de reprezentativa României după un alt 0-3, consemnat în toamna lui 2017, în fața Olandei.

Belarus, într-un meci amical, este ultima echipă care a înscris, în România, de trei ori!

În toamna lui 2017, România era în reconstrucție după experiența Daum. Germanul fusese demis după un 0-1 la Podgorica, în preliminariile Mondialului. Un meci decis de reușita lui Jovetic.

ADVERTISEMENT

În locul său fusese numit Cosmin Contra. Mandatul său începuse cu rezultate pozitive. Un 3-1 acasă cu Kazakhstan și o remiză, 1-1, în Danemarca, în ultimele meciuri din preliminarii.

A urmat un 2-0 contra Turciei, acasă. Dar, apoi, într-o altă zi de 14 de dat uitării (e adevărat, de noiembrie), Olanda, care ratase și ea prezența la Mondialele din Rusia, s-a impus cu un sec 3-0 pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Olandezii au venit pe Arena Naţională cu Depay şi Van Dijk!

Marcau atunci, pentru oaspeți, care erau la ultimul joc cu Dick Advocaat pe bancă, doi jucători care în ultima stagiune au jucat pentru FC Barcelona. Memphis Depay și Luuk de Jong. Plus Babel.

De-atunci, ”tricolorii” nu au mai cedat la o asemenea diferență pe propriul teren. Chiar dacă am întâlnit formații care sunt în zona superioară a ierarhiei FIFA.

ADVERTISEMENT

Un 1-2 cu Spania și un 0-2 cu Suedia, în preliminariile Euro. Apoi 0-1 cu Austria și același scor în fața Germaniei, în Liga Națiunilor, respectiv, preliminariile Mondialului 2022. De data aceasta cu Mirel Rădoi pe bancă.

Tot cu Rădoi, un 1-2 într-un amical cu Georgia. Iar apoi, la debutul lui Edi Iordănescu, un 0-1 în amicalul contra Greciei. Acestea sunt înfrângerile suferite acasă.

ADVERTISEMENT

Spania şi Norvegia ne-au umilit în deplasare!

Când vine vorba despre goluri însă, Belarusul este ultima formație care a înscris de trei ori în meciurile jucate acasă de formația noastră. Într-o partidă amicală disputată în noiembrie 2020, la Ploiești,

Iar dacă punem la socoteală și meciurile disputate pe teren străin, doar alte două echipe au marcat, de la acel meci cu Olanda, cel puțin trei goluri împotriva României. Este vorba despre Spania (5-0 în preliminariile Euro), Norvegia (4-0 în Liga Națiunilor).

Plus acel 2-3 din Armenia, în ultima campanie preliminară. Pentru Mondialele din Qatar.

ADVERTISEMENT