News

15 iulie, proba scrisă pentru titularizarea în învățământ! Cum se face repartizarea candidaților

25.05.2020 | 14:22
15 iulie, proba scrisă pentru titularizarea în învățământ! Cum se face repartizarea candidaților
Procedura de titularizare va fi reluată Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Data de 15 iulie a devenit oficială pentru proba scrisă a celor care candidează la titularizarea în învățământ! Examenul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

15 iulie, proba scrisă pentru titularizarea în învățământ!

Conform reprezentanților instituției, repartizarea candidaţilor se va face în ordinea descrescătoare a notei obţinute la proba scrisă, pentru titularizare fiind nevoie de minimum nota 7 (şapte).

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că proba de interviu a fost eliminată pentru candidaţii care doresc să ocupe un post în regim “plata cu ora”.

Cum se face repartizarea candidaților

Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020 – 2021 a fost aprobată prin ordin de ministru şi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, a precizat MEC.

ADVERTISEMENT

Există câteva măsuri importante care au fost luate ținând cont de situația epidemiologică determinată de răspândirea noului coronavirus. Astfel, metodologia de mobilitate a personalului didactic s-a schimbat față de precedenții ani.

Trebuie să știți că proba practică şi inspecţia la clasă nu se vor mai susţine, fiind eliminate – pentru anul în curs – prin OUG nr. 70/2020.

Cu toate acestea, candidaţii care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susţine şi o probă de limbă. Aceasta va fi evaluată cu calificativul “Admis/Respins”

ADVERTISEMENT

O altă modificare importantă se referă atât la documentele de înscriere pentru mobilitate, cât şi șa depunerea contestaţiilor. Concret, în 2020, acestea pot fi transmise şi online.

Totodată, şedinţele de repartizare a posturilor se pot desfăşura şi online. Transferul consimţit şi pretransferul între unităţile de învăţământ au fost eliminate prin ordonanţă de urgenţă. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele şcolare judeţene;

Etapele de transfer consimţit şi de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice îşi vor depune dosarul de înscriere la inspectoratele şcolare judeţene, iar acestea vor organiza repartizarea candidaţilor.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri