Life

5 trucuri care te ajută să ai un somn bun. Ce să faci neapărat înainte de culcare

Dacă vrei să ai un somn mai bun, ține cont de aceste 5 trucuri. În acest mod te odihnești și te trezești a doua zi plin de energie.
25.04.2024 | 13:52
5 trucuri care te ajuta sa ai un somn bun Ce sa faci neaparat inainte de culcare
5 trucuri care te ajută să ai un somn bun. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să ai un somn mai bun, anumite obiceiuri de pe parcursul zilei pot genera un val de probleme în acest sens. Iată ce e bine să faci înainte de culcare, dar și ce trebuie să eviți neapărat.

5 trucuri care te ajută să ai un somn bun

Toată lumea își dorește un somn odihnitor. Puține persoane reușesc însă să îl și obțină. Stresul de zi cu zi ne poate face să adormim mai greu. De asemenea, unele persoane au puțin timp la dispoziție să se odihnească.

ADVERTISEMENT

Înainte de toate e bine să știm că somnul și odihna joacă un rol esențial pentru sănătatea noastră. Doar așa organismul nostru se poate reface, iar noi vom putea să facem față provocărilor zilnice.

Cum să ai un somn mai bun și ce să faci? În primul rând nu face o obsesie din asta. Cu cât depui eforturi mai mari să adormi mai repede, s-ar putea ca acest lucru să nu îți iasă, de aici apar frustrările.

ADVERTISEMENT

Niște obiceiuri simple însă pot face diferența. În primul rând dacă vrei să ai un somn mai bun, ai grijă la ce mănânci. Gustările luate înainte de culcare îți pot perturba somnul. Asigură-te, deci, că ultima masă e luată cu cel puțin două ore înainte.

Ce să faci neapărat înainte de culcare

De asemenea, evită să consumi cofeină sau alcool în a doua parte a zilei. Într-adevăr, o cafea sau un pahar de vin pot face diferența după o zi de muncă. Totuși, acestea ne pot ține treji pe timp de noapte.

ADVERTISEMENT

Obișnuiești să folosești telefonul sau tableta înainte de culcare? Ori poate alegi să te uiți la televizor sperând că adormi mai ușor? Adevărul este că lumina ecranelor suprimă melatonina, care este un hormon esențial pentru somn.

Ce altceva e bine să mai faci înainte de culcare dacă vrei să ai un somn bun? În primul rând încearcă să creezi o perioadă de tranziție. Poate fi greu să te distanțezi de stresul zilnic, însă nu este imposibil.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne recomandă ca măcar cu o oră înainte de culcare să nu ne mai gândim la muncă, ori să facem anumite activități în acest sens. Doar așa creierul nostru se poate relaxa, iar noi o să putem să adormim mai repede.

ADVERTISEMENT