Life

Trucurile folosite de japonezi pentru un somn odihnitor. Obiceiul care face diferența

Ce trucuri folosesc japonezii pentru a avea parte de un somn odihnitor. Un obicei banal este cel care poate face o diferență uriașă.
13.04.2024 | 17:14
Trucurile folosite de japonezi pentru un somn odihnitor Obiceiul care face diferenta
Ce trucuri folosesc japonezii pentru un somn odihnitor. Sursa foto: PIxabay
ADVERTISEMENT

Trucurile folosite de japonezi pentru a se bucura de un odihnitor. Trebuie să faci asta în fiecare seară dacă vrei să te trezești mai bine decât de obicei. Diminețile nu vor mai părea o corvoadă dacă introduci aceste obiceiuri în rutina ta.

Trucuri japoneze pentru un somn odihnitor

Cultura japoneză este una uimitoare, iar japonezii au obiceiuri ce le permit să trăiască o viață fericită și lungă în același timp. Ceea ce contribuie la o speranță de viață mai mare este și un somn odihnitor.

ADVERTISEMENT

Acesta este un mod de reseta mintea și a reduce stresul, deoarece este momentul în care creierul organizează informațiile. În schimb, atunci când creierul este privat de somn, nivelul de stres poate crește.

De altfel, un somn odihnitor este cel care ne poate face să controlăm pofta de mâncare și să ne simțim mai atractivi. Astfel că, există anumite trucuri ce te pot ajuta să dormi mai bine.

ADVERTISEMENT

Un obicei pe care îl poți introduce în rutina ta și care te va ajuta să te odihnești este să faci un duș cald exact înainte de culcare. Apa caldă va relaxa mușchii, va îmbunătăți circulația și va elimina stresul.

Câte ore de somn sunt, de fapt, necesare

De asemenea, pentru un somn odihnitor, este bine să  mergi la culcare mai devreme. Ora ideală este, conform specialiștilor, 23:00. Dar japonezii au grijă să ia cina mai devreme și sunt destul de matinali.

ADVERTISEMENT

Astfel că, această combinație nu duce doar la un somn mai bun, dar face mai ușor controlul greutății, arderea caloriilor. Pe de altă parte, menține glucoza și colesterolul la un nivel optim.

În altă ordine de idei, orele necesare de somn pot varia în funcție de vârstă. Dar în cazul adulților, mai puțin de șapte ore ar putea însemna o funcționare cerebrală mult mai slabă.

ADVERTISEMENT

Lipsa unui somn odihnitor ar putea fi legată de o stare de sănătate precară, ce ar putea cauza o creștere semnificativă în greutate și poate duce la apariția bolilor cardiovasculare, diabetului și depresiei, notează 20minutos.es. 

ADVERTISEMENT
Tags: